De hetaste tipsen för bättre ekonomi och bättre hälsa

jag kan bota cancer bättre hälsa

Det finns enkla saker som vi kan göra som kan ge oss större frihet, bättre hälsa och mer tid att göra det vi själva vill. I den här artikeln presenterar jag de bästa tipsen som du kan använda för att bli en vinnare i systemet, utan att behöva slita och kämpa.

Att tid är pengar är någonting som vi alla har hört, men hur kan vi använda denna kunskap till vår fördel? Många tolkar det som att om vi använder all vår tid till att arbeta hårt så kommer vi få mycket pengar. Hemligheten ligger i att vända på uttrycket och förstå att ju mindre pengar som vi spenderar, ju mer tid har vi att göra det som vi verkligen vill. För som vi också har hört så är det bästa i livet gratis. Här kommer tipsen som kan vända ditt liv från otillräcklighet till överflöd.

Undvik godis och halvfabrikat

Frukostflingor, frysta färdiga rätter, såser, läsk, godis mm. Listan kan göras lång. Halvfabrikaten är inte bara mycket dyra, de är dessutom ofta packade med billiga ingredienser, farliga tillsatser, socker och annat som du inte vill ha in i din kropp. Köp istället råvaror till bra priser och laga din egen mat, gör din egen musliblandning och dina egna såser. Kom ihåg att titta på kilopriset och ha lite koll på vad sakerna som du köper verkligen kostar. Köp mycket av det som är billigt just nu. Vi måste bli av med programmeringen att det är frihet att köpa allt det vi vill ha, när vi vill, oavsett pris. Det ger ingen lycka att följa alla begär som dyker upp. Genom att motstå frestelsen att unna dig där lilla extra så visar du upp din inre styrka och motståndskraft mot konsumentsamhället. Istället kan du verkligen njuta av det som du själv gjort i ordning som både är nyttigare och billigare. När jag vill ha någonting extra gott från butiken så är det en chokladkaka med minst 72% kakao och ser till att den räcker länge.

Undvik att äta ute

Visst är det trevligt att äta ute, men det svider i plånboken om du gör det till en vana. Även caféer och barer är stora pengarslukare som du med fördel kan undvika. Kanske du kan gå på restaurang några gånger i månaden, men bättre är det att bjuda hem vänner på middag och göra någonting extra gott, hitta rätt musik och skapa en mysig atmosfär. Att se till att ditt hem är rent och avskalat är också någonting du kommer att ha mycket glädje av. Att laga god mat är mycket tillfredsställande, någonting som alla kan lära sig. Om du är ute och blir hungrig så finns det alternativ. Antingen har du förberett en liten picknick hemma, eller så köper du ingredienser i närmaste affär och gör någonting på direkten. Se bara till att du alltid har med dig en kniv och en sked i väskan. Undvik dock det vita fluffiga brödet och hitta istället ett kompakt rågbröd.

Undvik att äta kött

Djurplågeri är det ingen som vill bidra till, men även om du får tag i ekologiskt eller viltkött så är det lätt en belastning på ekonomin. Om du har en förkärlek till kött så minska bara mängden och börja göra grytor där du endast har in en liten del kött i rätten. Det asiatiska köket är fullt med exempel på härliga vegetariska recept. Prova t.ex. en indisk daal på röda linser, potatis, broccoli och mycket vitlök och curry. Lätt, gott och billigt. Jag har varit vegetarian den största delen av mitt liv, men en del fisk och kött blir det också då och då. Att det skulle vara svårt att få i sig allt man behöver som vegetarian är bara en myt. Det finns många levande bevis på det.

Undvik att köpa exklusiv hälsokost

Många som har vaknat upp och börjat ändra sina liv till det bättre väljer att byta ut all sig kost till ekologiskt och börja köpa dyra kosttillskott. Här gäller det att hitta balansen. Du måste ta natur, djur och dig själv i beräkningen. Om du väljer att spendera alla dina pengar på bästa maten så är du fortfarande fastbunden i systemet. Själv köper jag bara ekologiskt om det är bra prissatt. Jag försöker göra stora order med ekologiska frön och linser från återförsäljare och köper grönsaker direkt från bonden. Jag medger att jag har fått en hel del gifter i kroppen från jordbruksindustrin, men istället har jag tid att ta hand om min hälsa på många andra sätt. Jag är övertygad om att du får bästa hälsan när du mår bra, och det gör jag inte om jag känner mig tvingad till att jobba heltid.

Undvik att köpa den senaste tekniken

Det kommer ut nyheter på teknikfronten konstant och det kostar att ligga på topp. Priset på teknik som mobiltelefoner och datorer rasar i ett snabbt tempo efter att du har köpt dem och det blir lätt en dålig investering. Istället för att köpa det senaste för i år kan du vänta tills du verkligen behöver någonting nytt och köpa det som är på väg ut ur sortimentet. På så vis får du i princip samma saker som alla andra men några år senare och många tusenlappar billigare. Jag har klarat mig igenom 10 år som datakonsult utan att spendera mer än 6000 kr på ny dator och min nuvarande laptop som jag skriver på just nu kostade inte mer än 3000 kr.

Undvik dyra märkeskläder

Fina märken har bra kvalitet har jag hört, men det har jag inte alltid märkt. Om du köper dina kläder när det är rea eller även bättre på second hand så tjänar du mycket pengar. Att ha en liten garderob är också ett bra trick. Ha inte mer än du behöver och ta hand om dina kläder så att du inte behöver tvätta dem varje vecka. Att tvätta kläder i tvättmaskin sliter något förfärligt på dem och om du kan hålla dem rena och tvätta dem för hand så kan du ha samma plagg mycket längre. Själv har jag inte så mycket till garderob, men min fru lyckats alltid hitta de mest exklusiva plagg för småpengar.

Undvik dyra hobbys

Det är lätt att köra ned alla pengar i en hobby som du tycker är kul. Kanske är det att bygga om bilar, rida hästar eller att besöka främmande länder. Det finns alltid ett sätt att göra någonting du gillar utan att behöva plöja ned hela din månadspeng på det. Att vandra i skogen, träffa vänner och ha romantiska hemmakvällar är något av det finaste som finns, och det är ju faktiskt gratis. Det handlar i slutändan inte om hur mycket pengar du lägger ned på någonting du tycker om, utan hur mycket tid du kan lägga ned på det.

Summa summarum

Lycka är att ta så mycket tid som möjligt att verkligen njuta av det du har. Har du inte vad du behöver så köp det för all del, men köp inte det som du inte behöver. Detta ger ett liv med sann överflöd. Genom att leva hela mitt liv enligt dessa principer så har jag alltid lyckats hålla min arbetstid till under 50%, alltid haft pengar i fickan och har nu nog för att köpa mig ett litet hus på landet utan lån.

Det är dags att vi investerar i oss själva. Lycka till!

Mikael Cromsjö, De hetaste tipsen för bättre ekonomi och bättre hälsa

IT konsult och grundare av vaken.se
www.100w.se
www.exoteriska.se

1 kommentar

 1. Hi good article but some things is important to adress for everyone:

  Truth meat is very good and for study that proves that here :

  Important facts:

  https://paleoleap.com/vegetables/

  And:

  https://www.quora.com/What-will-happen-if-I-only-eat-fruits-and-vegetables-every-day

  Michael Duncan Actor in Green Mile and Armageddon died of his vegan only food at end of age of only 54 years old, big muscles need real animal foods and animal milk and animal fishes, same applies for all humans aswell exercise:

  http://livingsuperhuman.com/michaelclarkeduncan/

  And:

  https://www.youtube.com/watch?v=LmxvWwYHma0

  End with this God bless all and those in error wake up and repent and come around to the rest already waken up in this God bless.

  And:

  https://www.youtube.com/watch?v=Pue5qVW5k8A

  And:

  https://www.youtube.com/watch?v=rNON5iNf07o

  And:
  https://www.youtube.com/watch?v=FSoAdRt05Y0 (tongues valied gift after Bibles rules, but not all will speak in tongues some get other gifts, all true reborn children are baptised in the spirit of the serious ones but not all will speak in tounges, evidence is biblically life seperated from world in daily repentive state in love for Jesus Gods Son.)

  Truth we humans are not created to live on only vegetables after fall of Eve in garden, from that time forward sence sin entered the World we humans need to eat meat to survive as we have no cow stomackes so no matter how much vegan foods we eat our body cannot process it, as we lack cow stomackes.

  This is no myth but truth.

  We can eat vegan foods sometimes but not only live on. If only live on vegan foods we will get health issues and in worst cases die. I know this a friend of mine in my relatives were an extreme vegan doctors advised her to eat animal meats again or get really sick, she now eats animal meats again and is much more healthier etc.
  God bless everyone.

  If you know about Illuminate trying to controll the people and kill of the humans so the left behinds is easier controlled then you should not be surprised that vegans foods and vegans lying claims is of the Illimunate and New Worlds agenda aswell as all unbiblically evils and drugs etc all that are evils and mind controll and satanic spells in muusic of world and movies of world etc.

  God bless all.
  http://bibleisgodswordforalltime.blogspot.com/2014/09/i-let-trinity-yahweh-god-of-universe.html

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here