I en artikel i The Independent rapporteras om 1000-tal unga kvinnor i England som skadats p.g.a. HPV-vaccin. Många har skadats allvarligt, men fallen underrapporteras både av de drabbade och av läkarna. I USA kan det handla om 1,5 miljoner verkliga fall, säger Barbara Loe Fisher från National Vaccine Information Center (NVIC). I Japan är HPV-vaccin inte längre med på listan för rekommenderade vacciner på grund av skadorna.

Genom en sk Freedom of Information-förfrågan till Medicines and Healthcare Products Regulatory Agency (MHRA) framkom att myndigheten dokumenterat nästan 22000 fall under en tioårsperiod av misstänkta skador från olika typer av vacciner. För HPV-vaccin av typen Gardasil har det inkommit 8228 anmälningar av vaccinskador varav en fjärdedel var mycket allvarliga.

The Independent skriver om fallet Emily Ryalls, en 13-årig flicka som fick de första symptomen veckorna efter första Gardasil-sprutan. Hon upplevde yrsel och illamående. Efter den andra och tredje sprutan fick hon smärtor i buken, rörelse- och andningssvårigheter. Tidningen beskriver hur flickans liv blev en mardröm. Innan Gardasil-injektionerna var Emily Ryalls fullt frisk och hon var en högpresterande elev både intellektuellt och inom flera sporter.

Läs mer på newsvoice.se, Tusentals kvinnor i England skadade av HPV-vaccin – Merck kan dra in 100 miljarder kr på 10 år

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här