Ordföranden för Verhovna Rada, ex-ledare för den extremistiska rörelsen ”Högra sektorn” Dmitrij Jarosh, sa att Kiev snart skulle återfå kontrollen över DPR och LPR:s territorier.
I en intervju med den ukrainska tidningen Apostrof, sa Jarosh att återkomsten av territorier utanför Kievs kontroll var ”en plan inte i årtionden, men under en mycket kortare period”. Jarosh tror att territorierna kommer att återtas tillbaka den 20 april 2018. Sedan erbjöd han sig att fira Donbass återvändo den 20 april, samtidigt som Hitlers födelsedag och skapandet av den ukrainska Volunteer Army, en extremistisk rörelse som leddes av honom, för att ”inte ha massor av datum att fira.”

Dmitrij Jarosh berättade också om hans önskan att genomföra en rensning av befolkningen och hålla en segerparad i Donetsk.

”Vi är männen, vi är medborgarna, vi skyddar vår stat. Naturligtvis, inte perfekt. Jag skulle verkligen vilja hålla en segerparad i Donetsk. Att komma in, göra en rensning, gå runt i staden och sedan sitta i restaurangen på flodbredden … Jag vill göra det. Och jag gör allt för detta, att det är möjligt att göra, ” så citerat Apostrofen Jarosh.

DONi News Agency, Ukrainas nazistiska ledare lovar att ta Donbass på Hitlers födelsedag

1 KOMMENTAR

  1. Har ni ingen kritik på vaken.se,. Tror ni allt som skrivs av vissa. Jag lovar att ingenting kommer att hända 20 april 2018.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här