Det amerikanska jordbruksdepartementet (USDA) har godkänt ”Piggy Sooy”, en ny sorts sojaböna som har protein-gener från grisar infogade i sitt DNA. Godkännandet tillåter företaget att plantera och transportera dessa nya sojabönor utan tillstånd.

”Vi tror att detta genombrott banar väg för en revolution inom livsmedels- och bioteknikindustrin, vilket möjliggör en snabbadoption av molekylärt jordbruks teknologi av andra aktörer i branschen,” sade medgrundare och teknikchef Martin Salinas.

Moolec meddelade utvecklingen av Piggy Sooy i juni förra året som en del av dess ”Kött Ersättningsprogram”. Deras patenterade sojabönor innehåller gener för uttryck av porcint myoglobin. Bönorna har en rosa nyans och kommer att säljas hela, snarare än att ha det animaliska proteinet extraherat från dem och bearbetat.

Moolec kommer att marknadsföra Piggy Sooy som ett alternativ till kött i produkter som korvar och burgare. Företaget planerar att samarbeta med andra företag och kan licensiera sina patenterade sojabönor för användning.

Över 30 miljoner dollar har hittills samlats in för FoU och skalning, och företaget har säkrat ett avtal om att leverera 15 000 ton sojabönor. De har en anläggning i Argentina som kan krossa 10 000 ton sojabönor årligen.

Piggy Sooy kommer inte att vara Moolecs enda produkt som snart lanseras på marknaden. Företaget använder en ny teknik som de kallar ”SPC” för att göra växter till minibioreaktorer som producerar nya föreningar. USDA har redan godkänt en GMO-safflorolja med namnet GLASO. Jäst och gula ärtor används för att producera animaliska proteiner inklusive bovint kymosin och bovint myoglobin.

Meddelandet om USDAs godkännande av Piggy Sooy orsakade att värdet på Moolecs aktier ökade med 121% förra måndagen. Detta var en betydande vändning efter att företagets aktier hade sjunkit från en höjd på runt 20 dollar till mindre än 2,50 dollar. Före tillkännagivandet handlades aktierna till 1,40 dollar.

infowars.com, USDA godkänner gener från gris i sojabönor

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här