Entreprenören Christer Bigander som är utlandssvensk berättar i Svensk Webbtelevision om hur människor söker asyl i Sverige för att sedan åka tillbaka till sina hemländer och samtidigt plocka ut svenska bidrag, i vissa fall med flera identiteter. På det sättet är det möjligt att få dubbla eller tredubbla bidrag utan att ens befinna sig i Sverige.

Bigander är idag verksam i Filippinerna och har under många år rest över stora delar av världen, allra främst i Asien. Bigander delar med sig av häpnadsväckande vittnesmål bland annat från en resa till Barcelona där han kom i kontakt med en man från Pakistan som sade sig komma från Märsta utanför Stockholm och bodde halvårsvis i Barcelona och i Pakistan.

Han och hans kompisar hade blivit erbjudna, i den här byn i Pakistan, en resa till Sverige, utbildade i vad de skulle säga – att de är barn, han var kanske i 40-årsåldern. De skulle säga att de var från Afghanistan.

Enligt Bigander betalade mannen mellan tio och tjugo tusen euro till en arrangör för att komma till Sverige, hävdade att han var barn och fick uppehållstillstånd efter bara fyra månader. Mannen berättade att han har en adress i Märsta och betalar tre tusen kronor till en svensk advokat som sköter alla papper och all byråkrati.

Läs mer på nyadagbladet.se, Utlandssvensk entreprenör vittnar om asylbedrägerier

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här