De hatfulla åtta syftar på de åtta mest skadliga vegetabiliska oljorna som förorenar livsmedelsförsörjningen och förstör människors hälsa.
Dr. Simon Goddek sammanställde information för ett inlägg på X (tidigare Twitter) om de hatfulla åtta, som inkluderar följande vegetabiliska oljor:
- Solrosolja
- Sojabönsolja
- Bomullsfröolja
- Tistelolja
- Majsolja
- Riskliolja
- Druvkärnsolja
- Rapsolja
Alla dessa åtta vegetabiliska oljor är kraftigt bearbetade långt bortom att ens vara i närheten av hälsosamma eller näringsrika.
Today, I am going to red-pill you about vegetable oils. Make sure you bookmark and share this post:
1. Unnatural Extraction Process: Unlike coconut or olive oil, which can be extracted through pressing, seed oils like canola, soybean, and corn oil require unnatural methods for… pic.twitter.com/2Y1bZ5vKvM
— Dr. Simon Goddek (@goddeketal) December 19, 2023
Konsumtion av vegetabiliska oljor kopplas till tidig död
- Industriella fröoljor laddade med inflammatoriska omega-6 fettsyror
- Vegetabiliska oljor orsakar oxidativ stress, cancer
Linolsyra och andra omega-6-fettsyror skapar en mängd hälsoproblem i kroppen, bland annat oxidativ stress, mitokondriell dysfunktion och genetiska skador. Detta kan i sin tur leda till tillväxt av cancervävnader, med vissa studier som tyder på att dieter rika på vegetabiliska oljor medför en 400 procent ökad risk för metastaser.
- Vegetabiliska oljor bidrar till dödsfall
En sjuårig studie fann att konsumtion av vegetabiliska oljor leder till en 62 procents ökad risk för allmän dödlighet, vilket är högre än dödsrisken associerad med kraftig rökning eller fetma.
- Konsumtion av vegetabiliska oljor skadar ditt hjärta
Minnesota Coronary-experiment fann vidare att konsumtion av vegetabiliska oljor som majsolja och margarin ökar risken för hjärtinfarkt med 86 procent, trots att konsumenter av vegetabiliska oljor hade lägre kolesterolnivåer.
- Vegetabiliska oljor ökar risken för hjärt-kärlsjukdomar med 700 procent
En annan studie kallad margarin-studien fann att konsumtion av vegetabiliska oljor ökar risken för att drabbas av stroke, hjärtinfarkt eller hjärt-kärlsjukdomsdöd med 700 procent jämfört med personer som konsumerar mer hjärthälsosamma omega-3-fettsyror.
naturalnews.com, Vegetabiliska oljor är giftiga – orsakar inflammation, oxidativ stress, cancer och mer
Hur ligger det till med kallpressade oljor så som solros, majs mm?
De har en väldigt mjuk nötig smak.