Ett laboratorium i Iowa har upptäckt 92 okända föreningar i en alternativ mejeriprodukt framställd med en ”precisionjäsning”-process som innefattar användning av genetisk teknik.

Health Research Institute (HRI) testade en Bored Cow-produkt, som beskrivs som ”ett mjölkalternativ gjort med mjölkprotein från jäsning istället för kor”. Genom att använda teknologi för fullspektrums molekylär analys fann HRI 92 små molekyler i produkten som är okända för vetenskapen, enligt HRI:s chefsforskare John Fagan.

Bored Cow är ett mjölkalternativ gjort med mjölkprotein från jäsning istället för kor. ”De är helt nya för vår mat,” sa Fagan. ”Det är saker som vi inte har konsumerat som människor”.

Fagan granskade vetenskaplig litteratur och databaser för att avgöra om molekylerna hade näringsmässiga eller andra fördelaktiga egenskaper och fann ingenting. ”Jag kunde inte ens hitta det vetenskapliga namnet för majoriteten av molekylerna som finns i Bored Cow-produkten. De är näringsmässigt mörk materia”, sa Fagan.

De okända molekylerna kan vara näringsämnen eller avfallsprodukter som genereras under jäsningen. Om de senare sa Fagan: ”Du vill inte nödvändigtvis ha dem i din mat”.

Från skärningspunkten mellan kapitalism och veganism på 1970- och 1980-talet har dessa fejkade mjölkar och fejkade kött blivit vanligare, med mejeri- och köttfria alternativ i varje sektion av livsmedelsbutiken.

Bored Cows syntetiska mjölk saknar viktiga vitaminer och mineraler
Företagen som producerar alternativa animaliska produkter hävdar att deras syntetiska produkter är identiska med de äkta varorna – men det är de inte. Föreningarna i komjölk som vitaminer, mineraler, sockerarter och kolhydrater är kända för att vara säkra och näringsrika, sa Fagan.

HRI, som testar livsmedel för rester av bekämpningsmedel, har också hittat betydande mängder fungicider under testet. Fagan tror att det kan ha tillsatts i jäsprocessen för att förhindra tillväxten av mikroorganismer under produktionen av mjölkprotein. Fungicider används inom jordbruket för att döda svampar.

Enligt Fagan ”följde de 92 okända molekylerna med” med Perfect Days mjölkprotein i Bored Cow-produkten. Perfect Day och Bored Cow hävdar båda att mjölkproteinet är identiskt med proteinet i komjölk, men HRIs tester har funnit att proteinet i Bored Cows mjölk mestadels kom från GMO-jästen och inte mjölkproteinet.

Oberoende livsmedelssäkerhetskoalitioner testade också Bored Cows syntetiska mjölk från stormarknader över hela USA. De fann att den saknade riboflavin, Omega-3-fettsyror och flera andra viktiga vitaminer och mineraler som naturligt förekommer i komjölk.

Hälsosamma förespråkare tror att det kan finnas mycket att ogilla med det ”moderna” livsmedelsproduktionssystemet, men att skapa syntetiskt framställda livsmedel är inte lösningen. Det är bättre att alltid överväga att köpa ekologiska produkter från lokala bönder – och förstå att när du betalar mer för mat som inte är fabriksodlad, är det bättre för varje steg i livsmedelsproduktionskedjan och hälsan för din familj.

naturalnews.com, Hälsoforskningsinstitutet upptäcker 92 okända molekyler och fungicider i syntetisk mjölk

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här