Vissa journalister har genomskådat ridåerna

censur Stella Morabito straffskattas cancerbot Dan Rather mörkar sanningen Vissa journalister SOPA

”Ni blir konstant bedragna! Det ni ser är bara teater.” Efter 14 år som nyhetskorrespondent fick Andrea nog av dumheten som dominerar medierna och sade upp sig.

”Jag blickar sannerligen med sympati ut över den stora massan av mina medmänniskor som läsandes tidningar lever och dör i tron om att de vetat någonting av det som hänt under deras livstid”, sa Thomas Jefferson redan för 200 år sedan. (1) Om han hade levt idag så skulle han troligen ändå blivit chockad över hur stor desinformationen och bristen på kunskap och kritiskt tänkande är på grund av nyhetsmedierna. Om man nu ska kalla dem för det. Bevakningen av de politiska konventen i USA är exempelvis inte nyheter, hävdar förre nyhetskorrespondenten Andrea Seabrook, som efter 14 år blev så less på det politiska falskspelet och den enfaldighet som dominerar massmedierna att hon sa upp sig.

Vad vi ser, hävdar Seabrook, ”är en serie förskrivna, förplanerade tal, med en förplanerad publik och förplanerade plakat. Det är så långt ifrån nyheter. Jag vet inte vad tusentals människor gör där och bevakar. Riktiga nyheter vore att medge att Washington är kört och diskutera hur det kunde bli så här och vad vi ska göra nu.” De viktigaste berättelserna om kongressen får folk inte höra, säger Seagrave som menar att vi måste komma förbi det gamla paradigmet om det blåa laget mot det röda och att det ena skulle vara bättre än det andra. ”Jag blev konstant ljugen för”, berättar Seabrook och menar att det är på tiden att folk börjar vakna upp.

Lyckligtvis så finns det flera journalister som har börjat se igenom dimridåerna och det är avslöjande att se hur makthavarna och knähundarna i deras tjänst reagerar när de ibland konfronteras med journalister som faktiskt gjort sin hemläxa. Exempelvis när Kissinger kallade Luke Rudkowski från https://wearechange.org (en grupp oberoende journalister och aktivister som försöker att avslöja korruption världen över), för ”en sjuk människa”(2), när han konfronterade Kissinger om det faktum att Obamas nationella säkerhetsrådgivare James L. Jones sagt att han ”tar sina dagliga order från Dr. Kissinger”(3), samt frågade om National Security Study Memorandum 200 från 1974, där Kissinger och co talat om att ”den amerikanska ekonomin kommer kräva stora och ökande mängder mineraler från utlandet, särskilt från mindre utvecklade länder”(4), och att ”avfolkning bör vara den högsta prioriteten för USA:s utrikespolitik gentemot den tredje världen”.(5)

När Rudkowski försökte fråga ut den kände programledaren Charlie Rose från CBS This Morning och Bloomberg om vad han gjorde på Bilderbergmötet (där världens mäktigaste träffas en gång om året utan att massmedia får rapportera om det som sägs), svarade Rose att han trodde att han kunde lära sig något av det. När så Rudkowski frågade vad Rose hade lärt sig på Bilderbergmötet kunde/ville Rose inte svara på det utan gick sin väg. Rudowski gick efter och frågade om Rose hade varit med på Bilderbergmötet när tidigare vice ordföranden i EU-kommissionen Etienne Davignon sagt att de (Bilderberg) skapat euron? Rose sa att han inte visste. Han var dock inte med när de utsåg John Edwards till John Kerrys vicepresidentkandidat i 2004 års val och troligen inte när en okänd guvernör vid namn Bill Clinton deltog vid Bilderbergmötet 1991 och då utsågs till presidentkandidat. (6)

Abby Martin heter en briljant journalist som idag jobbar som korrespondent på Russia Today. När Martin studerade vid San Diego State University och fördjupade sig i USA:s utrikespolitik började hon snart inse att någonting var väldigt fel. Efter att ha forskat om de bakomliggande motiven för regeringen blev hon sen en framstående fredsaktivist mot invasionerna av Irak och Afghanistan och när den officiella 9/11-rapporten kom upptäckte hon snabbt hur inkonsekvent stora delar av den var och blev även aktiv i 9/11-Truth Movement. Hon skapade sedan mediaroots.org eftersom hon ansåg att viktig information ofta censureras vilket främjar en miljö av okunnighet och självgodhet. När man ser en reporter uppvisa den insikt och rättframhet Abby Martin gör i detta inslag känns det inte bara uppfriskande utan snudd på otroligt:

En sådan kombination av kunskap, tydlighet och mod ser man ju sällan i medierna, vare sig i USA eller någon annanstans. Alla är förstås inte glada över detta. Efter att Martin frågat ut senator Rand Paul i Capitolium om varför han stöttar Mitt Romney som presidentkandidat och även tog upp Bilderbergs, försökte Paul och hans stab få Martin sparkad från Russia Today. Det som gör det hela extra chockerande för många är att Rand Paul är son till förre presidentkandidaten Ron Paul, en av få politiker som satt fingret på viktiga och känsliga frågor som Federal Reserve och USA:s krigföring och därmed brutit av mot de annars traditionella pseudodebatterna i USA. Rand Pauls arrogans mot Rudowski (7) och Martin samt hans försök att få henne avskedad kan dock svårligen tolkas som någonting annat än att han har sålt sig.

Lyckligtvis har journalister som Andrea Seabrook, Luke Rudkowski och Abby Martin inte gjort det.

Källor:

(1) Thomas Jefferson, Memoirs, Correspondence and Private Papers of Thomas Jefferson, Volym 4, H. Colburn and R. Bentley, 1829 (sidan 83)

(2) Henry Kissinger Says Luke Rudkowski Is A Sick Person for Questioning Him on NSM 200

(3) Remarks by National Security Adviser Jones at 45th Munich Conference on Security Policy

(4) Steven W. Mosher, Population Control: Real Costs, Illusory Benefits, Transaction Publishers, 2008, ( sidan 215)

(5) Bhekinkosi Moyo ,Africa in Global Power Play: Debates, Challenges and Potential Reforms, Adonis & Abbey Publishers Ltd, 2007, (sidan 154)

(6) Daniel Estulin, ”The True Story of The Bilderberg Group, Trine Day , 2005, (sid 34)

(7) Rand Paul Confronted on Mitt Romney Endorsement

Av: Michael Delavante, Vissa journalister har genomskådat ridåerna

sourze.se

3 KOMMENTARER

  1. Att föråda mänskligheten, att bidra till krig, slakt, folkfördrivning,våldtäkter och depop, att bidra genom tystnad och desinfo. beträffande spridandet av gifter i såväl mat, luft och vatten, som drabbar både människor och djur samt spridandet av hatfyllda infantila religionsyttringar är ingenting som skall förlåtas, det går att förstå den mänskliga naturens tillkortakommanden och vara ödmjuk inför det faktum att det är svårt att vara människa, men var och en av oss är ansvariga för sina handlingar och dess konsekvenser. Att känna samvetskval, växa som människa, bli en modig ind. bärare av civilcourage med sig själv som pant och i riskzon är storartat, men gjorda handlingar behöver inte förlåtas, ges absolution….kärlek, beskydd, inte hat till de som inte längre låter sig köpas, men själv så passar jag förlåtelsen för deras tidigare handlingar…tids nog kommer massor av ind. komma kravlande fram ur sina bekväma hålor, när de själva är tillräckligt trängda, kräva förlåtelse med argument, att de ingenting förstod….

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here