Världshälsoorganisationen (WHO) varnar att vaccintvång kan behövas och tror att en halv miljon människor kan dö i covid-19 fram till mars 2022. Flera länder har rapporterat rekordhög smittspridning som därför valt att återintroducera restriktioner och lockdown. Katastrofnarrativet fortsätter.

Hans Kluge som är Europachef på WHO, säger att tvångsvaccination ska ses som en sista utväg och att en rättslig och samhällelig debatt kan behövas. Samtidigt säger han till BBC att tillämpningen av covidpass också kan fungera.

Flera länder som ligger i fas med narrativets frontlinje har satt ett utgångsdatum på covidpassen. I Kroatien är covidpassen nu giltiga så länge det inte gått mer än nio månader efter den andra dosen. Schweiz och Österrike följer en liknande linje.

Internering för de ovaccinerade i Österrike

Obligatorisk vaccination införs i Adolf Hitlers hemland Österrike från och med den 1:a februari 2022. De som vägrar vaccinera sig får antingen fängelsestraff eller höga böter. Lockdown för ovaccinerade gäller redan sedan förra veckan. Personer som är ovaccinerade kan placeras i särskild internering.

Läs mer på newsvoice.se, WHO öppnar för vaccintvång – flera länder följer narrativet