Den tidigare universitetsläraren Sean Walsh menar att politikernas främsta syfte med restriktionerna och nedstängningar av pubar och restauranger är att tysta kritiker och ta ifrån människor deras naturliga mötesplatser.

Varför har den här regeringen gått till krig mot pubar när hotell- och restaurangbranschen under förra året stod för färre än tre procent av covid-infektioner? Det är frestande att dra slutsatsen att dessa typer inte är oroade över pubar som potentiella smittohärdar utan att de i själva verket är bekymrade över att dessa restauranger och barer är troliga teatrar för missnöje, eller ännu värre att de är platser där människor är dumdristiga nog att roa sig själva”, skriver han.

Han menar vidare att de brittiska nedstängningsivrarna själva har drabbats av puritanismens virus där andra människors njutning blir som ett slags kryptonit för dem. Vad värre är, menar han är att det går djupare än så och att regeringen och dess rådgivare i själva verket är förtrollade av en ”metafysisk glädjelöshet”.

Läs mer på nyadagbladet.se, Akademiker: “Nedstängningspolitiken handlar om att tysta kritiker”

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här