Redan på nittiotalet genomfördes ett antal studier med goda resultat av C-vitamin på förkylning- och influensasymptom. En kohortstudie från 2017 fann dessutom att C-vitamin hjälper även vid svår lunginflammation (lunginfektion). Det är inte konstigt att Kina har valt att starta tre kliniska studier med C-vitamin mot Covid-19. Frågan är varför fler länder inte har hakat på?

Forskning på C-vitamin mot Covid-19

Tre kliniska studier har påbörjats i Kina under de senaste veckorna med intravenöst C-vitamin mot Covid-19 coronavirus. Dr Richard Z. Cheng vid China Epidemic Medical Support Team, anser att tillräckligt stora doser med intravenöst C-vitamin är viktiga att börja med tidigt i behandlingen av virus.

The 3rd Large Dose VIt C Clinical Study for NCP Approved

C-vitamin vid svår lunginflammation

Dödligheten hos patienter med lunginflammation (lunginfektion) som är inlagda på intensivavdelning kan uppgå till 47%. Detta trots olika antibiotikabehandlingar, enligt författarna till en kohortsstudie från 2017. Ett protokoll med C-vitamin, hydrokortison och tiamin har administrerats till patienter med svår lunginflammation.

Slutsatser

  • Sjukhusdödligheten sjönk i behandlingsgruppen.
  • Radiologiska fynd förbättrades signifikant i behandlingsgruppen.
  • Denna förbättring associerades oberoende av mindre sjukhusdödlighet.
  • Behandlingen ökade inte akut njurskada eller infektion. 

Experimentella studier på sepsisinducerad lungskada har också visat att c-vitaminbehandlingar minskar proinflammatoriska och prokoagulantförändringarna som inducerar lungskada.

tv-helse.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här