Facebooks upptrappade politiska censur påverkar användare även i Sverige i allt högre utsträckning. Nu har man även börjat stänga av personliga konton till svenskar som uttryckt sig till fördel för den sittande amerikanske presidenten Donald Trump.

Veckorna innan det amerikanska presidentvalet raderades först inlägg från användarna i Facebookgrupper till stöd för Donald Trump som innehöll kritik riktad mot Joe Biden, sedan raderades grupperna i sin helhet. Närmare valdagen valde Facebook sedan att gå ytterligare ett steg längre och raderade flera användare som uttryckte sitt stöd för Donald Trump och som lyfte kritik mot motståndaren Joe Biden.

För Facebook räckte det dock inte med att stänga ned den svenska Facebookgruppen “Trump-supporters from Sweden” som växte sig stor på kort tid och vars nedstängning Nya Dagbladet tidigare rapporterat om. Man har nu dessutom fortsatt med att stänga ned personliga användarkonton som gillar gruppen och övriga användare på grund av dess stöd till Trump. En av dem som stängdes av strax innan valet är gruppens grundare Anna Appelvik.

Det fria ordet blir strypt och får absolut inte komma ut på något vis som skulle kunna generera att folk i allmänhet får upp ögonen om hur saker ligger till, då tycker Facebook att det är bättre att man kväser de som yttrar sina åsikter, om man är Trump-anhängare eller om man kritiserar Joe Biden, berättar Appelvik.

Läs mer på nyadagbladet.se, Censuren på Facebook trappas upp – Låser Trumpsupportrars personliga konton

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här