Mexikos president Andres Manuel Lopez Obrador vill vänta med att ta ställning för någon segrare i det amerikanska presidentvalet tills dess att valprocessen och de rättsliga konsekvenserna är klara, något som fått inhemsk politisk opposition, etablissemangsmedia och amerikanska politiker att rasa.

Under det senaste dygnet har många latinamerikanska ledare skyndat sig att gratulera Joe Biden och erkänna honom som segrare i presidentvalet. Två som inte gjort detta är Brasiliens högerliberale president Jair Bolsonaro och Mexikos vänsterorienterade president Andres Manuel Lopez Obrador. Bolsonaros stöd kommer kanske inte som en överraskning då Brasiliens president länge uttryckt sitt gillande för Trump och hans person men att inte heller socialisten Lopez Obrador ännu vill erkänna Biden som segrare har provocerat många vänsterliberaler i USA.

– Vi vill inte agera oförståndigt, förklarade Mexikos president för en samlad journalistkår under söndagen och fortsatte poängtera att han vill vänta tills dess att den amerikanska valprocessen är över innan han gratulerar en vinnare, skriver LA Times.

Läs mer på nyadagbladet.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här