Hur blir det egentligen med Sveriges Nato-medlemskap? Turkiet har krävt en rad ”terrorister” utlämnade från Sverige för att godkänna ansökan.

Sveriges nya högerregering har sedan valvinsten i september varit besatt av att Sverige ska bli medlem i Nato – och skicka en massa miljarder till Ukraina. ”Klimatet” är en annan prioritet för Ulf Kristersson och hans regering, som får råd av Wallenberg.

Men redan för två veckor sedan sade Riksåklagaren att två av personerna som Turkiet vill ha utlämnade inte kan utlämnas, rapporterade Expressen. Hinder för utlämning var så uppenbar att domstolsförhandlingar inte ansågs nödvändiga. Personerna hade inte begått brott enligt svensk lag och riskerar dessutom förföljelse om de utlämnas till den turkiska staten.

Under måndagen meddelade Högsta domstolen hinder mot utlämning i ett fall där Turkiet begärt en person utlämnad på grund av medansvar för kuppförsöket 2016 och för att ha varit med i Gülenrörelsen. Enligt domstolen finns det flera hinder mot utlämning.

Läs mer på swebbtv.se, HD stoppar utlämning till Turkiet – kan grusa Sveriges Nato-medlemskap

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här