Det politiska etablissemanget och deras propagandamedier (SVT, SR, SvD, DN, DI m.fl) får allt svårare att värja sig mot den utbredda skepticismen hos allmänheten mot den förda alarmistiska klimatpolitiken. Alarmismen som omfattar nästan alla politiker, artister och mediemänniskor i vårt samhälle har enligt en färsk YouGov-undersökning bara stöd från en dryg tredjedel av den svenska allmänheten medan den inte omfattas av de övriga två tredjedelarna. Att det blivit så skyller de politiskt korrekta alarmisterna på påverkan från ett i deras ögon litet fåtal extrema skeptiker och kritiker av den förda politiken som jag själv. Av den anledningen har vi frysts ut från att komma till tals i propagandamedierna och vi har utmålats som en samling gamla föredettingar, nu senast av Andreas Cervenka i DI. Att vi är gamla pensionärer beror faktiskt på att i dagens svenska samhälle kan ingen i en aktiv operativ roll inom varken samhälle eller näringsliv kritisera det politiskt korrekta utan att riskera sitt jobb eller sitt medlemskap i facket. Därför vilar det en tung börda på oss gamlingar att ge det folkliga missnöjet med politiken voice.

Man vågar inte låta oss framträda då det ”skulle ge oss legitimitet”. Vi är ju ändå en obetydlig extrem minoritet försvarar man sig. Den uppfattningen är dock oförenlig med det faktum att en majoritet av svenska folket delar våra uppfattningar i klimatfrågan.

Eftersom man inte vågar släppa fram oss i den etablerade debatten, har vår arena för opinionsbildning blivit de fria oberoende medierna som etablissemanget bekämpar med frenesi. I mitt fall denna blogg och den oberoende TV-kanalen Swebbtv. Dessa mediekanaler växer nu snabbt eftersom den skeptiska allmänheten tröttnat på etablissemangets ensidiga propaganda och söker sig bort från deras medier.

Patentargumentet mot allt som kritiserar etablissemanget i dagens politiskt korrekta opinionsbildning är att det handlar om brunsmetning med nazism, vit makt och andra högerextrema begrepp. Det ständiga upprepandet av dessa tillmälen har fått dem att helt tappa sin udd – brunmålningen fungerar helt enkelt inte längre. Den respons som jag numer får uppleva från vanligt folk i alla samhällsgrupper är helt enkelt överväldigande.

Så, vad gör då etablissemangets propagandamedier för att undvika att ge de oberoende kritikerna legitimitet? Jo, man skapar halmgubbar som skall föreställa mig själv och andra kritiker och som tilldelas ett antal icke politiskt korrekta uppfattningar som man sedan angriper i sina spalter och TV-program. Nu senast har SVT, Expressen och DN skapat sådana halmgubbar som man sedan låter någon av de egna kritisera. Det finns en rad varianter på temat på olika alarmistiska bloggar och i olika TV-program. Man är dock livrädd för att släppa fram någon kritiker av kött och blod. Ett riktigt lågvattenmärke för dagens svenska samhällsdebatt. Jag släpptes visserligen fram i Expressen TV men bara i två minuter i ett reportage där man hängde ut mig ihop med professor Lennart Bengtsson, P-O Eriksson, Elsa Widding m.fl. och SVT Agenda visade ett yttrande på några sekunder taget ur sitt sammanhang ur ett Swebbtv-inslag.

Så här förs idag klimatdebatten och för den delen även en rad andra delar av samhällsdebatten – som någon sorts skuggboxning, allt för att undanhålla den politiska adeln från kritik genom att inte ge dagens dominerande samhällskritiker legitimitet. Men det tragiska för etablissemanget är att det fungerar inte. Den kritiska opinionen bara växer, vilket inte minst kan ses i höstens opinionsmätningar där bl.a. de mest fristående partiledarna Ebba Busch-Thor och Jimmie Åkeson nu är de politiker som har högst förtroende hos allmänheten, medan brunsmetaren par preferance Stefan Löfvens förtroende hos allmänheten rasar okontrollerat.

Klimathalmgubbarna som är ett försök att komma åt oss som för en kritisk klimatdebatt har lett till att många av mina läsare på bloggen och lyssnare på Swebbtv hört av sig och bett mig att kommentera viktiga delar av klimatdebatten. Jag skall här på bloggen snart återkomma med några inlägg om de vanligaste diskussionspunkterna om klimatet och ge min syn, så kan ni sedan jämföra med medias löjligt skrattretande halmgubbar.

Av Lars Bern

Läs även del 2

Originaltext: anthropocene.live, Klimathalmgubbarna – Del 1

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här