Det har gått knappt två dygn sedan Storbritanniens drottning Elizabeth avled. Efter hennes död blev Prins Charles nu Kung Charles III, även om han officiellt utropas till kung först idag.

I sociala medier flödar kondoleanserna efter hans mors död. Samtidigt uttrycks dock även oro gällande den nya monarken.

Anledningen är hans kopplingar till globalistorganisationen World Economic Forum och elitprojektet ”The Great Reset”, som använder ”pandemin” och ”klimatkrisen” som ett sätt för att starta om och stöpa om västvärldens ekonomiska system till ett så kallat ”hållbart” sådant.

Great Reset | HRH Prince of Wales | We have no alternative

Faktum är att Kung Charles var med och lanserade projektet 2020. Och detta är ingen hemlighet. ”The Great Reset har lanserats!”, dundrade Kung Charles själv ut på Twitter den 3 juni 2020.

”Prins av Wales kommer uppmana världens ledare att dra nytta av det ’unika men smala fönster’ för att sätta ’planeten och människorna först’ i spåren av coronavirus-pandemin, när han lanserar ett ’Great Reset’-projekt. Prinsen ska vara värd för ett evenemang tillsammans med grundaren av World Economic Forum för att åstadkomma en ’grön återhämtning’, och uppmuntra företag och politiker att se till att de ’bygger tillbaka bättre’ när de hanterar konsekvenserna av covid-19-krisen”, rapporterade The Telegraph i maj 2020.

Enligt tidningen har Kung Charles länge förespråkat att ”klimatförändringar” och planetens hälsa ska placeras i centrum av det ekonomiska systemet.

CNN rapporterade på fredagen att kungen varit engagerad i klimatfrågan ända sedan slutet av 1960-talet, är en stark prominent av Parisavtalet och tog upp klimatfrågan med Donald Trump över en kopp te i december 2019, året innan USA drog sig ur avtalet.

Kung Charles är alltså även kung av klimatrörelsen, kan man säga. DN har redan börjat kalla honom för just det: Klimatkungen. Och det är ingen större överdrift.

”I dessa dagar kan det verkligen kännas som en befrielse med en ny regent som är så hängiven, intresserad och insatt i klimatförändringarna, vår tids stora ödesfråga, och som ser till att använda sin ställning för att driva på för handling och förändring”, skriver DN idag.

I december 2021 jämförde han ”klimatkrisen” med ett krig.

– Vi har inget alternativ, för om vi inte vidtar nödvändiga åtgärder och bygger om på ett grönare, mer hållbart och mer inkluderande sätt, så kommer vi att få fler och fler pandemier, och fler och fler katastrofer från den ständigt accelererande globala uppvärmningen och klimatförändringar, sade Kung Charles i en lanseringsvideo av The Great Reset publicerad av World Economic Forum sommaren 2020.

 

Läs mer på swebbtv.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här