Forskning på 5G-strålning visar att den kan orsaka hjärnskador och eventuellt leda till demens och Alzheimers sjukdom, enligt nio oberoende experter inom området RF-strålning som publicerat en ny peer-reviewed artikel.

I en expertgranskad artikel som publicerades förra veckan i Annals of Clinical and Medical Case Reports, uppmanade experterna myndigheterna att lyssna på rösterna från det vetenskapliga forskarsamhället verksamma inom radiofrekventa strålning.

Dessa vill inrätta “strängare regelverk” för radiofrekvent strålning och stoppa utbyggnaden av 5G-teknik – inklusive smarta mätare och 5G-mobilmaster, tills ett team av “kvalificerade vetenskapsmän som är oberoende av industrin” har granskat riskerna med tekniken.

“Situationen är absurd”, säger Mona Nilsson, verksamhetsansvarig för Strålskyddsstiftelsen och huvudförfattare till artikeln.

“Trots att de två första studierna som någonsin publicerats om 5G:s effekter på människor och djur rapporterade om allvarliga negativa hälsoeffekter fortsätter myndigheter och telekomföretag att placera 5G-basstationer och smarta mätare inne i och nära människors hem”, säger Nilsson till The Defender.

Dr Lennart Hardell, en ledande forskare om cancerrisker från strålning och medförfattare till artikeln, sade till Defender: “Jag tycker att det är dags att föra en etisk diskussion”.

“Vilken typ av samhälle ska vi ha?” frågade Hardell, en onkolog och epidemiolog Forskningsstiftelsen Miljö och Cancer, som har skrivit mer än 100 artiklar om icke-joniserande strålning. “Är det möjligt för regeringen att utsätta människor för farliga föroreningar i deras egna hem och man kan inte undvika det?”, frågade han.

Ur en etisk synvinkel är detta en mycket problematisk samhällssituation, sa Hardell.

Hardell, Nilsson och deras medförfattare är ledare för oberoende organisationer i Norge, Sverige, Danmark och Finland som fokuserar på RF-strålning.

De framhåller att den första studien om 5G:s effekter visade att människor upplevde en uppsjö av symtom – inklusive allvarliga sömnstörningar, yrsel, hudbesvär, koncentrationssvårigheter, tinnitus, försämrat korttidsminne, förvirring, trötthet, tendens till depression, symtom från hjärta och lungor och hjärtklappning – dagar efter att en 5G-mobilmast installerats ovanför deras lägenhet.

Läs mer på newsvoice.se, Nio ledande experter: 5G-strålning kan leda till hjärnskador, Alzheimers sjukdom

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här