Hur kunde mänskligheten bli så massivt rädd samt intolerant mot avvikande röster under covid-19 och dessutom injicera ett ”vaccin” som visat sig inte fungera som det skulle och som lett till enorma mängder biverkningar? Det rör sig om ett psykolgiskt fenomen, masspsykoser, eller massformation, där individens kritiska tänkande försvinner. Detta är totalitarismens kärna, förklarar psykologiprofessor Mattias Desmet i en ny intervju.

Det är i en intervju med James Corbett som Mattias Desmet, professor i klinisk psykologi vid universitetet i Gent i Belgien, går närmare in på fenomenet masspsykos eller massformation, som många menar drabbade mänskligheten under covid-19.

Desmet gör en distinktion mellan diktatur och totalitarism.

Det förra baseras på en primitiv psykologisk mekanism, en rädsla för diktaturens potentiella brutalitet. Totalitarism, å andra sidan, har sin grund i en försåtlig massformation, menar Desmet. Och det är det som nu håller på att ta över västvärlden – i form av en teknokratisk totalitarism.

”Massformation är i grunden en sorts grupphypnos som förstör individers etiska självmedvetenhet och berövar dem deras förmåga att tänka kritiskt”, skriver Mattias Desmet i sin bok ”The Psychology of Totalitarianism”.

Läs mer på swebbtv.se, Professor: Välutbildade mer sårbara för masspsykoser

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här