Svenska myndigheter stoppar en jättestudie som skulle jämföra effektivitet och säkerhet av de godkända vaccinen mot covid-19. Invändningarna var bland annat att studien kan minska viljan att vaccinera sig.

Etikprövningsmyndigheten stoppade studien med hänvisning till att en studie skulle kunna minska viljan att vaccinera sig och att det vore oetiskt, kunskap om ett vaccin som befolkningen ska ta skulle alltså vara oetiskt. Man skulle kunna tycka tvärtom, att det vore oetiskt att inte ta fram kunskap om ett vaccin som ska gå ut till en hel befolkning.

Läkemedelsverkets stoppade studien för att de menade att man inte kunde lämna ett medgivande när man inte får välja vaccin, vilket ingen får i dag ändå. Läkemedelsverket hade också en rad invändningar som också de handlade om att studien riskerade att minska tilltron till myndigheter och minska viljan att vaccinera sig mot covid-19 och vaccin i allmänhet.

Inte nog med att beslutsfattande enhetschef på läkemedelsverkets kommer direkt från många år på Astra Zeneca, risken för jäv är uppenbar, det är också uppenbart att myndigheterna är utanför ramen för sitt uppdrag är att se till viljan att vaccinera sig när de ska bedöma en klinisk studie.
Leifs Värld The news, Svenska myndigheter stoppar jättestudie av covidvaccin – Riskerar minska vaccinationsviljan

2 KOMMENTARER

 1. Norrman
  Gäst
  5 februari 2022 kl 18:17
  Awaiting for approval

  Det är dags att börja en diskussion om landsförräderi inom den Svenska regering! Svenska regeringen är infiltrerat med GLOBALISTER nu och har inte längre den svenska befolkningens välbefinnande i tanken trots att de är folkvalde representanter. Genom deras förrädiska beteende som är synligt nu genom deras beslut att förträda store farma och den globala RESET agenda..har de på en ytterst arrogant sätt bevisat sitt förakt för vår nation-stat som heter SVERIGE.
  Utan den studie av vacciner och deras effekter på medborgarna från den högsta instansen..Läkemedelsverket..har de gjort sig skyldig till Sveriges alvarligaste brott: LANDSFÖRRÄDERI!!!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här