Alf Solander som är rektor på Tumba gymnasium skickade i slutet av oktober ut ett mail till skolans elever som väckt starka reaktioner eftersom det pressar eleverna att covidvaccinera sig. Mailet försöker med grupptryck och utanförskap förmå elever att acceptera injektionerna. Gymnasiet medger i en rapport att det förkommer kränkande beteenden i verksamheten.

Mailet förlöjligar även vissa specifika åsikter genom att resonera kring att jorden inte är platt, att mobiltelefoner inte är skadliga och att Gud inte straffar genom att orsaka sjukdom. Solander förlöjligar de som larmar för vaccinrisker och slår särskilt ner på de ledande elever som han anser lyckats påverka sina klasskamrater.

Alf Solander som skrivit boken “Konsten att leda en skola” försöker med sitt mail att utöva direkta påtryckningar på de elever som motsätter sig vaccinering genom att underförstått varna dessa för att om de inte vaccinerar sig kan det som en konsekvens förhindra att alla skolans elever missar “studentbaler och spännande aktiviteter”. De som inte vaccinerar sig kan skickas hem och skolan kan bli tvungen att tillkalla smittskyddsläkare. Han antyder även att vaccinvägrare kanske inte får komma tillbaka till skolan.

Solander avslutar sitt mail med orden att han: “ser det som min plikt att försvara vår tids vetande före allt annat”. Solander uppger sig alltså besitta kunskapen om vår tids “korrekta” vetande och att hans vetande går “före allt annat”.

Mailet från rektor Alf Solander

“För 30 år sedan var många livrädda för mobiltelefonerna. De spred strålning, man fick cancer i hjärnan och annat hemskt. Folk var så rädda att de la mobilerna på balkongen när de skulle sova på nätterna och det fanns många som kunde berätta om hemska saker som drabbade dem, som faktiskt vågade använda telefonerna att exempelvis prata i.

Konspirationsteorier har funnit i alla tider. Förr kunde man till och med döda folk för att de trodde att jorden var rund, eller att de påstod att det faktiskt var bakterier som gjorde människor sjuka, och inte människors gärningar eller en hård Gud som straffade.

Nu lever vi på 2020-talet och många människor är fortfarande lika fördomsfulla och tror verkligen att jorden är platt även om de numera överför sin okunskap till påhittade myter kring exempelvis vaccin.

På Tumba gymnasium varierar vaccinationsgraden mellan 40 till 93 procent ute i klasserna, det visar vår undersökning hittills. Det finns inga tydliga skillnader emellan programmen, inom naturprogrammet eller ekonomiprogrammen har vi tex klasser med mycket hög vaccinationsgrad, och andra med direkt låg. Förklaringen till varför det skiljer inom ett program tror vi beror på hur klasskamraterna påverkar varandra. Det finns alltid ledarfigurer, en del påverkar varandra på ett positivt sätt, andra på ett sämre.…”

Läs mer på newsvoice.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här