Att Ryssland skulle bedriva aktiv påverkansverksamhet mot Sverige rapporterar flera medier flitigt, bland annat TV4. Men stämmer hotbilden? Granskning Sverige hittar flera rena felaktigheter i sin granskning av mediebilden.

I Granskning Sveriges reportage framkommer bland annat att TV4 i ett reportage ifrån den 7 februari hittat på att Utrikespolitiska institutet släppt en rapport om rysshotet, när Utrikespolitiska institutet överhuvudtaget inte släpper rapporter av det slaget.

Granskning Sveriges reporter:

– Så TV4 ljuger då när dem säger att det är en rapport ifrån Utrikespolitiska institutet?

Läs mer på nyadagbladet.se

9 KOMMENTARER

 1. Ryssar är pragmatiker och inga emotionella stollar som amerikanska politiker. Med en landgräns som sträcker sig över elva tidszoner tänker man sig väldig noga för innan man ger sig ut på äventyr.
  Ett krig i Europa skulle lämna Asiatiska Ryssland oförsvarat och kärnvapen var den enda resurs att ta till.

  • När har Ryssland erkänt ett misstag under Putins regim. Aldrig. Har inte sanningen räckt som bortförklaring har de tagit till lögnen som bortförklaring.

 2. Bara för någon gör ett misstag så innebär det inte att vaken.se har mer rätt för det.

  Kollade bakåt så långt det gick i de gamla forumet och de är en intressant läsning om ideliga felbedömning från vaken.se folket.

  • Intressant. Har du något exempel? Nu finns det väl knappas något vakenfolk. Bara vanliga människor som har olika åsikter och är kritiska mot den ensidighet som ges från vanliga media. Enfald är mottot från den sidan. Mångfald skulle jag tycka vore bättre.

   • In en diskussion påstod många vaken.se folk att den oberoende undersökningen av 9/11 skulle vara igång senast 2010 men det vet alla att så blev det inte.

    Det finns en rad hemska händelser som basunerats ut på vaken.se som aldrig har hänt som slutliga bankkrascher, kollaps av USA och slutlig Internet censur.

 3. När Vaken har fel har de fel. Och när vaken har rätt har de också fel. Anser i alla fall HM.

   • Väldigt ofta skulle jag säga. Till skillnad mot vanliga media så finns det alltid en källa till uppgifterna hos vaken.se. Vanliga media citerar ofta anonyma källor. Eller citerar opålitliga källor som om det var hugget i sten att det är korrekt.

    • Vanligt media citerar inte källor så ofta utan undersöker källorna själva vilket inte vaken.se håller på med.

     Vaken.se och de som är i den domänen har ju noll koll på vad källkontroll är för något.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här