Filmen Climate: The Movie (The Cold Truth) blottlägger klimatlarmet som en påhittad skrämsel utan någon grund i vetenskapen. Den visar att mainstream-studier och officiell data inte stöder påståendet att vi bevittnar en ökning av extrema väderhändelser – orkaner, torka, värmeböljor, skogsbränder och allt annat. Den motsätter sig kraftfullt påståendet att nuvarande temperaturer och nivåer av atmosfärisk CO2 är ovanligt och oroväckande höga. Tvärtom, jämfört med de senaste femhundra miljoner åren av jordens historia, är både nuvarande temperaturer och CO2-nivåer extremt och ovanligt låga. Vi befinner oss för närvarande i en istid. Den visar också att det inte finns några bevis för att förändrade nivåer av CO2 (det har ändrats många gånger) någonsin har ’drivit’ klimatförändringar i det förflutna.

Varför får vi då, gång på gång, höra att ”katastrofal människoskapad klimatförändring” är ett obestridligt faktum? Varför sägs det att det inte finns några bevis som motsäger det? Varför sägs det att den som ifrågasätter ’klimatkaos’ är en ”plattjordare” och en ”vetenskapsförnekare”?

Filmen utforskar karaktären av konsensus bakom klimatförändringen. Den beskriver ursprunget till klimatfinansieringens våg och uppgången av den biljon-dollar-stora klimatindustrin. Den beskriver de hundratusentals jobb som beror på klimatkrisen. Den förklarar den enorma pressen på vetenskapsmän och andra för att inte ifrågasätta klimatlarmet: indragning av medel, avslag från vetenskapliga tidskrifter, social utfrysning.

Men klimatlarmet är mycket mer än en finansierings- och jobbvagn. Filmen utforskar politiken bakom klimatet. Från början var klimatskräcken politisk. Syndabocken var den fria marknadens industriella kapitalism. Lösningen var högre skatter och mer reglering. Från början tilltalade klimatlarmet, och har antagits och främjats av, de grupper som föredrar större regering.

Detta är den outtalade politiska delningen bakom klimatlarmet. Klimatskräcken tilltalar särskilt alla de inom det omfattande offentligt finansierade etablissemanget. Detta inkluderar den till stor del offentligt finansierade västerländska intelligentsian, för vilken klimatet har blivit en moralisk sak. I dessa kretsar har det blivit en överträdelse av social etikett att kritisera eller ifrågasätta klimatlarmet.

Filmen inkluderar intervjuer med ett antal mycket framstående forskare, inklusive professor Steven Koonin (författare till ’Unsettled’, tidigare prorektor och vicepresident vid Caltech), professor Dick Lindzen (tidigare professor i meteorologi vid Harvard och MIT), professor Will Happer (professor i fysik vid Princeton), Dr John Clauser (mottagare av Nobelpriset i fysik 2022), professor Nir Shaviv (Racah Institute of Physics), professor Ross McKitrick (University of Guelph), Willie Soon och flera andra.

Filmen Climate: The Movie (The Cold Truth) skrevs och regisserades av den brittiske filmskaparen Martin Durkin och är uppföljaren till hans utmärkta dokumentär från 2007, The Great Global Warming Swindle. Tom Nelson, en podcaster som har granskat klimatdebattfrågor under större delen av två decennier, var filmens producent.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här