Elitens propagandister

hg wells

Den franske filosofen och sociologen professor Jacques Ellul hävdade att all skönlitteratur som marknadsförs är i realiteten propaganda. Jag skulle inte vilja gå fullt så långt men väldigt mycket av det som vräks ut via böcker, tidningar, radio och TV etc. är utan tvekan sådant som hjärntvättar och programmerar folk till att röra sig i en viss riktning. Strax före andra världskriget översvämmades marknaden i såväl Storbritannien som USA med böcker, radiopjäser och biofilmer om heroiska krigshjältar.

Det var ingen tillfällighet.

En av dem som förstod detta var Charles Lindberg Jr som i september 1941 höll ett lysande tal om vad elitisterna sysslat med:

De av oss som väljer att forska på vad som utspelar sig bakom kulisserna på den politiska arenan och sedan försöker föra ut det till allmänheten blir ofta stämplade som stollar, dårar eller fantasifulla konspirationsteoretiker. Personligen använder jag mig sällan av ordet konspiration, annat än i de fall jag citerar andra, och det av 3 anledningar:

1. Eliten talar vanligen om vad de planerar, antingen i sina egna böcker, dokument eller andra publikationer. (Ibland sker det även genom symbolspråk men det blir för avancerat att gå in på här.) Därför är konspiration ofta en sanning med modifikation när man talar om vad eliten planerar eller gör.

2. Ordet konspiration är ett väldigt laddat och demoniserat ord och används vanligen för att marginalisera, förlöjliga och tysta de som är tillräckligt öppensinnade för att våga ifrågasätta den världsbild vi blivit matade med sedan barnsben.

3. Jag är intresserad av FAKTA, inte teorier om vad som skett och sker bakom våra ryggar. Därför väljer jag att huvudsakligen skriva om sådant som går att bevisa. De som har mod och tålamod nog att undersöka saken ingående kommer också att finna att det jag säger i mina artiklar inte är någonting nytt eller fantasifullt, det är fakta framtagen av briljanta män och kvinnor som hängivit sina liv till att ta reda på sanningen, snarare än att bara svälja den Hollywood-version vi vanligen får se på TV eller läsa i våra tidningar.

Vid ett senatsförhör 1912 angående privilegier och val presenterades ett brev skrivet av Rockefellers agent i kongressen, Joseph Sibley, till John D Archbold i Rockefellers Standard Oil. I brevet skrev Sibley bland annat följande:

”Det behövs en effektiv litteraturbyrå, inte för en dag eller en kris, utan en ständig kontroll av pressen och andra dylika vägar. Det kommer att kosta pengar, men det blir billigast i längden.”

Redan 1853 inbjöds John Swinton, som var chefredaktör på New York Times, att hålla ett tal vid New York Press Club. Det var nog tur att ingen fick se talet i förväg för detta är vad han sa:

”Det finns inget som kan kallas en fri press i Amerika, annat än den i småstäder på landsbygden. Ni vet det och jag vet det. Inte en enda av er vågar uttala sin ärliga mening. Om ni uttalade den, vet ni på förhand att den aldrig skulle tryckas. Man betalar mig hundrafemtio dollar i veckan för att jag skall hålla min ärliga mening borta från den tidning jag skriver åt. Också ni får liknande löner för liknande tjänster. Om jag tillät att en enda upplaga av min tidning innehöll en ärlig mening, skulle jag, liksom Othello, bli av med mitt arbete på mindre än ett dygn.

Den människa, som vore så dum att hon skrev sin ärliga mening, skulle snart hamna på gatan och få söka sig efter något annat att göra. Det är New York-journalistens plikt att ljuga, att förvränga, att smutskasta, att fjäska inför Mammon, och att förråda sitt land och sitt folk för sitt dagliga bröd – eller, vilket är sak samma, sin lön. Vi är redskap och lakejer åt de rika bakom kulisserna. Vi är nickedockor. Dessa män drar i trådarna, och vi dansar. Vår tid, våra förmågor, våra liv, vår duglighet är helt och hållet dessa mäns egendom. Vi är intellektuella horor”

För bara några år sedan var tre fjärdedelar av de aktieägare som höll majoritet i de största tevebolagen ABC, CBS, NBC och CNN, bankerna Morgan Guaranty Trust, Bank Of America, Citibank och Chase Manhattan Bank. Tio bolag kontrollerade 59 tidskrifter, 58 dagstidningar och flera filmbolag. Det här innebar att bland annat Time, Newsweek, New York Times, Washington Post och Wall Street Journals ägare var eliten i bankerna.

Var hittar man då sådana här uppgifter? I kvällstidningar, i historieböcker, i sagoböcker? Nej, såna här uppgifter hittar man bland annat i Patrick S. J. Carmacks mycket avslöjande bok ”The Money Changers”

Vem är då denne Patrick S. J. Carmack? Patrick S. J. Carmack är domare vid ”The Corporation Commission of the State of Oklahoma” och medlem av USA:s högsta domstol. Om vissa anser att min trovärdighet haltar kanske de har något mer förtroende för honom.

[Källa]

Här ska vi nu titta lite närmare på några av elitens främsta propagandister:

H. G. Wells

Författaren bakom bland annat ”Världarnas krig”, (som eliten i USA gjorde ett massexperiment med via en radiosändning 1938 där man skippade reklamen så att folk trodde det var på riktigt), var en frontman för brittiska regeringen, och tillhörde även Secret Service. Förutspådde nästan på året när andra världskriget skulle starta i boken ”The Shape of things to Come” (1933). Wells var en av grundarna till The Fabian Society, en vänsterorganisation där Sidney och Beatrice Webb, de centrala personerna bakom föreningen, ville ha en världsregering styrd av en superelit av teknokrater där folket inte hade något att säga till om.

I ”The Open Conspiracy” propagerade han för en världsregering. Officiellt var Wells en förkämpe för de svaga men i realiteten var han en av elitens propandister som via sina verk programmerade in maktens agenda i folks huvuden utan att de ens förstod det.

[Källa]

Charles Galton Darwin

Fysiker och barnbarn till Charles Darwin som i sin bok ”The Next Million Years”, skrev att: ”Vi försöker missvisande hjälpa folk att behålla sin hälsa vilket ökar befolkningen. Istället måste vi lägga ut specifika sjukdomar för att hjälpa till att minska folkökningen på ett sätt som folket aldrig skulle misstänka.” Med andra ord kommer det att göras via laboratorier.

Darwin skrev också: ”Livet i de trånga stadsmiljöerna har många oattraktiva sidor men i långa loppet kan dessa överkommas, inte så mycket genom att ändra miljöerna som att ändra människorna så att de gillar dem.” I samma bok skrev han också om hur eliten skapar en ny form av slaveri och att en mer enhetlig värld skulle göra det lättare att införa en världsregering.

[Källa]

Bertrand Russell

I början på 50-talet skrev en av elitens stora stjärnor, Bertrand Russell (som officiellt var en stor humanist men i realiteten en elitens propagandist), bland annat följande i sin bok ”The Impact of Science on Society”:

”Vetenskapliga samhällen är fortfarande i sin barndom, man kan förvänta sig att framsteg inom fysiologin och psykologin kommer att ge regeringar mycket mer kontroll över det individuella tänkandet än vad man till och med har i totalitära stater idag.

Diet och injektioner kombinerat, från väldigt tidig ålder, kommer att producera den sorts karaktär och trossystem som de styrande finner passande och all seriös kritik av de makthavande kommer att vara psykologiskt omöjlig.

Gradvis, via selektiv avel, kommer skillnaderna mellan de styrande och de styrda att öka till dess att de är nästan skilda arter. En revolt av pöbeln kommer att vara lika otänkbar som en organiserad attack av får som opponerar sig mot ätande av fårkött.”

”Trots allt, de mest civiliserade och delvis civiliserade länderna genom historien, hade en stor klass av slavar eller livegna helt underordnade sina ägare. Det finns ingenting i den mänskliga naturen som omöjliggör att ett sådant system skulle bestå. Och hela utvecklingen av den vetenskapliga tekniken har gjort det lättare än vad det brukade vara att upprätthålla en despotisk makt över en minoritet.”

[Källa]

Aldous Huxley

Ännu en av elitens berömda propagandister. Skrev boken ”Brave New World” om ett framtida totalitärt samhälle och höll ett tal vid universitet i Berkeley 1962 som borde sända kalla kårar längs ryggraden på alla som förstår innebörden i det han säger:

”En riktigt effektiv totalitär stat vore en där alla mäktiga, politiker och deras arméer av tjänstemän kontrollerar en befolkning av slavar som inte behöver undertryckas eftersom de älskar sitt slaveri. Ett slags smärtfritt koncentrationsläger för varje samhälle så att människor kan få sina friheter tagna ifrån sig och till och med gilla det tack vare hjärntvätt på medicinsk väg.”

Henry Kissinger

Carl Bildts stora förebild är en ökänt ful fisk som outtröttligt jobbat i nästan 50 år på att springa elitens ärenden och hjälpa fram agendan oavsett priset. En av arkitekterna bakom USA:s slakt i Vietnam, tillsättandet av Pinochet i Chile samt ett otal andra smutsiga operationer. Medlem av världens mäktigaste organisationer Bilderberggruppen, CFR och Trilaterala Kommissionen.

Har bland annat sagt:

”Militärer är bara dumma imbecilla djur som ska användas som medel i utrikespolitik.”

[Källa]

Zbigniew Brzezinski

Statsvetare, geostrateg, statsman, medlem av CFR, Bilderberg och TC samt rådgivare åt 7 amerikanska presidenter. I boken ”Between Two ages” skriver han att: ”nationell suveränitet inte längre är ett livsdugligt begrepp.” I samma bok säger han:

”Den teknologiska eran involverar framväxandet av ett allt mer kontrollerat samhälle. Ett sådant samhälle kommer att domineras av en elit oberoende av traditionella värden som frihet. Snart kommer det att vara möjligt att tillämpa nästan konstant övervakning av varje medborgare och lagra uppdaterade filer som innehåller även den mest personliga information om medborgaren.”

Skriven av Michael Delavante

Originalartikel på Sourze

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here