En före detta chef på brittiska Folkhälsomyndigheten ansvarig för säkerställandet av att läkemedel inte är farliga för hälsan anklagar brittiska staten för att vara oansvarigt delaktiga gällande skador på barn orsakade av trippelvaccinet mot mässling, påssjuka och röda hund.

Dr Peter Fletcher är idag pensionerad men var tidigare “Chief Scientific Officer at the Department of Health”. Han säger sig se ett växande bevisunderlag för att trippelvaccinet mot mässling, påssjuka och röda hund ger hjärnskador hos vissa barn.

Han uttryckte betänkligheter om MPR-vaccinet redan 2001 och menade då att tillgängliga säkerhetsstudier var undermåliga. Nu säger han att det som då var teoretiska farhågor kommit att bli verklighet. Det ökade antalet barn med autism och den vetenskapliga kopplingen mellan autism och tarmproblem har övertygat honom om MPR-vaccinets skuld.

“Klinisk och vetenskaplig data är sakta på väg att visa att levande mässlingvirus i trippelvaccinet kan orsaka skador på hjärnan, magen och immunsystemet hos vissa utsatta barn” enligt Dr Fletcher.

Myndigheters ovilja att ta detta på allvar är enligt Dr Fletcher oförklarligt i ljuset av den explosion av autism och inflammatorisk tarmsjukdom som sker i världen.

I USA har idag 1 av 50 nyfödda barn autism. Den siffran ändras hela tiden nedåt. Beräkningar visar att år 2030 kommer 1 av 2 amerikanska barn ha autism. Framtidens amerikaner kommer antingen vara autistiska eller behöva ta hand om andra som är det. Om inget görs kommer andra länder följa efter.

En möjlig koppling mellan MPR-vaccinet och autism påvisades första gången av ett forskarteam på Royal Free Hospital i Storbritannien 1998. I teamet bestående av tretton forskare och läkare ingick Dr Andrew Wakefield. Studien och Dr Wakefield blev sedan anklagad för fusk. Förutom det orimliga i att en person skulle kunna dupera tolv kollegor utan protester har detta sedermera kunnat avfärdats som ett försök från läkemedelsindustrin sida att misskreditera fakta.

Andrew Wakefield är just nu aktuell med filmen “Vaxxed: From Cover-Up to Catastrophe“. Den handlar om korruption inom CDC (Smittskyddsinstitutets motsvarighet i USA) och att man känt till sambandet mellan autism och MPR-vaccin men valt att dölja det. Filmen har blivit omtalad då den först skulle visas på Tribeca filmfestival men efter starka påtryckningar portats. Tack vare detta har den fått extra mycket uppmärksamhet och mainstream media i USA har börjat erkänna allvaret.

Källa

 

Relaterat

Robert De Niro försvarar filmen Vaxxed och Andrew Wakefield

En annan nyutkommen film med samma tema “Man Made Epidemic“.

palbergstrom.com, Före detta chef på brittiska Folkhälsomyndigheten: Faran med MPR-vaccin på väg att besannas

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här