Majtåget en stor framgång för Frihetsrörelsen

Frihetsrörelsen

Filip Sjöström som var arrangör för Första majtåget för Frihet och Sanning sade efteråt att marschen var en stor framgång för Frihetsrörelsen i Sverige. Han menar vidare att han upplevde en ännu starkare sammanhållning mellan deltagare än i Tusenmannamarschen.

Under restriktionerna som Sveriges regering infört så har en omfattande folkrörelse som kommit att kallas Frihetsrörelsen växt fram. Folk från i princip alla delar av hela landet har stöttat rörelsen som växt fram organiskt där huvudfokus lagts på att samlas under stora evenemang så som Majtåget och Tusenmannamarschen.

Aktivister organiserar sig också lokalt och rörelsen utvecklas på så sätt snabbt. Inspiration till de många röda hjärtan man kunde se första maj i Stockholm kom till exempel från manifestationen i Malmö den 20 mars vilken kännetecknades av de många röda hjärtan som var med på i princip varje bild från manifestationen. Uppskattningsvis är stödet och de som direkt bidrager till manifestationerna många gånger fler än de som väl är med på plats under manifestationerna.

Förutom musikern Christoffer Lundqvist som blivit en framträdande profil i rörelsen med sin låt ”Vi är Fria” finns fler kända artister som hört av sig för att visa stöd men som tvekar att träda fram offentligt på grund av bland annat massmedias förväntade uthängningar.

Redan nu planeras nya evenemang som helt eller delvis arrangeras av människor inom Frihetsrörelsen. Filip Sjöström och Max Winter har gått ut med att de planerar en ny manifestation i Stockholm på Nationaldagen, 6:e juni. Sedan tidigare är en mer spontan aktivistdriven manifestation planerad till 15:e maj i flera orter i Sverige. Nätverket World Wide demonstration som är huvudbaserat i Tyskland har skapat evenemang för Malmö, Göteborg och Stockholm. Utöver det pågår mindre manifestationer varje vecka i främst Malmö, Göteborg och Stockholm.

Som med de flesta folkliga rörelser är det svårt att förutse hur den utvecklas men utifrån vad man kunnat se hittills bör frihetsrörelsen fortsätta vara mycket aktiv så länge Sveriges regering vidhåller sina coronarestriktioner.

 

2 KOMMENTARER

  1. Det här är verkligen bra, det är tur att det finns eldsjälar som ställer upp mot det odemokratiska samhälle vi har idag. Jag kunde väl aldrig drömma om att Socialdemokraterna hamnat så långt ner från all demokrati. De är nu paranoida och ser spöken mitt på dagen. Sossarna har ingen politik längre och kanske inte haft så sedan Löfven tog över. Vi ser ju bara på äldrevård, sjukvård, bara neddragningar. Jag är förbannad på detta parti numera, Tyrone Waerner

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here