Morgellons

Morgellon, en sjukdom där skolmedicinen står helt handfallna. Ja, de är så dåligt insatta att söker man sig dit så kan det bli vidaretransport till psykiatrin. Vi har till och med fått vittnesmål där svenska patienter efter besök på vårdcentralen blivit hämtade med polis för fortsatt besök på psykiatrin.

Intern stödgrupp bildad 
Det var den dåliga nyheten. Nu kommer den bra. Vi försöker tillsammans bilda en liten stödgrupp internt där man ger varandra råd om hur man kommer tillrätta med sjukdomen. Bland dessa finns Marie Winqvist som sammanställt ett helt protokoll för hur man kan minska ner på symtombilden, ja till och med bli helt återställd. Protokollet är mycket omfattande och det finns inte utrymme att ta med det i sin helhet. Dessutom innehåller det så många facktermer och också förslag, så att det kan bli kontraproduktivt för den som kastar sig över allt – utan någon tidigare erfarenhet av egenbehandling.

Forskningen ger huvudhypotesen rätt
På forskningsfronten dyker det upp en del undersökningar – men vår egen sammanfattning om att det rör sig om en förändrad proteinsyntes, dvs en felveckning av proteiner som uppstår lite var som helst i kroppen har fått mer gehör.  Vi har testat ytterligare några av dessa elaka bildningar som kryper fram under huden för att sedan bryta sig ut och, med smärta för bäraren, kommer upp till ytan.  Mångfalden av dessa bildningar är större än vi tidigare trott. Förutom de vanliga fibrerna som kan tolkas som hårstrån och variera i färg från rött , vitt och blått så är det flera som ettdera i näsan , i slem från munnen eller i hårbotten finner små , ofta svarta klot, som är oerhört irriterande.

Den första slutsatsen för bäraren kan ju vara den att det rör sig om små parasitiska djur – men det är det inte. Det rör sig istället om mycket resistenta bildningar uppbyggda av keratin. Det ”felveckade” protein som när vi är friska bygger upp hår och naglar.

Nagelhypotesen står sig
Vår lite förenklade analogi är att det växer ut fragment av naglar lite här och var på kroppen. Den håller bra som förklaringsmodell. Men ska vi må bra så ska bara de proteinerna växa ut på tjugo ställen på kroppen: Vid nagelbanden på fingrar och tår. Uppenbart har det skett en genförändring där de epigenetiska mekanismer som styr vad som ska produceras och var är satta ut funktion.

Så långt vågar vi gå när det gäller att söka en orsak till fenomenet. Den tyske forskaren och geniet Harald Kautz Vella har lagt upp flera oerhört intressanta föreläsningar på YouTube och han går längre i sin förklaringsmodell – men vi är ändå överens om att vi inne på samma spår.

Viktigast är att hämma sjukdomen
Men viktigast för dig som läsare måste vara att bli frisk. Är du terapeut så se till att de patienter du kommit i kontakt med som har Morgellon får denna texten till del. Prata om förhållandena och visa att vi finns. Hör av dig sedan till oss så lovar vi sända ut ett fullständigt behandlingsprotokoll.

Här gör vi bara förslag på hur man kan börja:

Men först måste du vara klar över var du befinner dig. Var du tidigare helt frisk, då kan du ge dig i kast med din egenbehandling och pröva tre eller flera modeller samtidigt. Hade du redan hälsobesvär och sedan fick Morgellons på toppen av tidigare besvär så gäller det att gå försiktigare fram – att utrusta sig med tålamod och lyssna av sin kropp.

  • Stärk ditt immunsystem. Det gör du med vitaminer. Allra enklast två ägg till frukost. Komplettera med C-vitamin.
  • Belasta inte din kropp med skräpmat: Allra viktigast är att minimera socker intaget. Det inkluderar självklart bröd, pasta och snabba kolhydrater. Optimalt för sockret är nolltolerans. Obs potatis kan vara bra förutsatt den fått stå i kylskåp.
  • Hela din livsstil är väsentlig för en behandlingsframgång. Se till att du får daglig motion, vistas i solen och sover bra utan störande mobilstrålning.
  • Oreganoolja kan och ska användas både invärtes och utvärtes. Invärtes börjar man med en droppe och ökar sakta på. Utvärtes blandas den med olivolja.
  • Oljan kan efterhand kompletteras med citronextrakt och grapefruktkärnextrakt
  • Bada gärna i kar. Förse vattnet med epsomsalt eller bikarbonat. Här har oreganooljan och citronen sin givna plats.
  • Permanentmagneter är mycket intressanta för att avbryta felveckningen, men här inväntar vi större beprövad erfarenhet.
  • När man klarat av de första sju punkterna kan man införskaffa enzymet Serrapeptase som jämte magnetbehandling är det mest effektiva medlet mot Morgellons.

Kontakta oss för fullständigt protokoll
Detta är som skrivet ovan enbart en början. För att gå vidare är det en lång resa. Då behövs ett mycket mer utförligare protokoll. Hör av dig till kwame.ingemar@hotmail.com . Uppge i mailet ditt telefonnummer så kan vi hjälpa varandra.

Av: Ingemar Ljungqvist

almanova.eu

Tidigare artikel om Morgellons

I oktober 2018 var det stor galaföreställning på och IVAs konferenscenter i Stockholm. Då föreläste professor Emmanuelle Charpentier, kvinnan som tagit fram en mycket mer precis GMO-teknik, CRISPR/Cas9. Hon gjorde sitt genombrott på Umeå Universitet men har numera sin forskning förlagd till Berlin. Direkt efter hennes föredrag ställde artikelförfattaren den ”elaka” frågan om huruvida man med hennes genteknik skulle kunna undvika att skapa Morgellons, eftersom vi ser sjukdomen som ett utslag av oförsiktig användning av GMO-teknik. På åskådarläktaren där bortemot hundra experter, de flesta med professorstitlar blev det inga glada miner. Charpentier däremot gav ett sakligt svar och ställde gladeligen upp för fotografering. Det vet vi av erfarenhet att våra inhemska experter helst slipper undan. Emmanuelle höll också gärna fram den tidning där vi gjorde det första Morgellonsreportaget.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here