Ingemar Ljungqvist grundade föreningen SARA & Tidningen 2000-talets Vetenskap år 1996. Han var chefredaktör I 20 år. ” Tidningen som talar när andra tiger ”.

Efter lärarexamen arbetade Ingemar i 40 år som lärare i matematik fysik och kemi. Av en händelse på 1980-talet arbetade han som lärare I Afrika. Där kom han i kontakt med forskare som hade en avvikande åsikt om Aidsvirusets uppkomst. Detta leder fram till studier i ämnet och han skriver den kontroversiella boken AIDS Tabu 1992. Ingemar Ljungqvist, forskade i många år kring HIV och AIDS. Han doktorerade även i ämnet. Han kallar sig inte för medicinjournalist men det är lätt att uppfatta hans gedigna kunnande och hans arbete som skribent som just det.

Cancer och Mikrober är titeln på en bok som Ingemar skrev 2018 tillsammans med Lena Forsberg som insjuknade i cancer. Hon och Ingemar kommer I kontakt med Erik Enbys metoder för diagnos och behandling. (Erik Enbys ”Läkaren som vägrar låta sig tystas” och Ingemar blir bästa vänner och samarbetar i en rad projekt och resor). Lena Forsberg börjar leta sig fram till ett tillfrisknande: Hon har nu överlevt sin diagnos med 27 år.

Ingemar beskriver i samtalet med Peter Wahlbeck hur han upplever sin livsresa och hur sökandet efter nya svar på sjukdomars uppkomst tystas ner och förminskas av starka ekonomiska intressen. Som vanligt är det den lilla människan som blir en bricka i spelet om hälsa vård och sanning.

almanova.eu