Under en presskonferens berättar advokaten Keith Wilson, Freedom Convoys ledare Tamara Lich, fd polisen Daniel Wolford och medborgarjournalisten Laura-Lynn Tyler Thompson med flera vad syftet är med Freedom Convoy 2022 i Kanada.

Advokaten Keith Wilson ger lastbilsförarna juridisk stöd, vilket behövs eftersom staden Ottawa, vars centrala delar belägras, hotar aktivisterna med juridiska påföljder och böter.

Tamara Lich säger att protesten handlar om att uppmana Kanadas regering att upphäva den nationella lockdown som lamslagit hela landet. Belägringen som nu pågått i en vecka ska även leda till att alla restriktioner hävs och att vaccinpasset skrotas. Ovaccinerade ska ha samma fri- och rättigheter som de vaccinerade. Lastbilsförare ska slippa sitta i karantän då de återvänder från USA och de ska inte behöva vaccinera sig för att få behålla sina jobb.

Tamara Lich kritiserar kanadensiska systemmedier och premiärminister Justin Trudeau som kallar aktivisterna för rasister, marginaliserad liten grupp, kvinnohatare och till och med inhemska terrorister. I själva verket är de bara vanliga hederliga kanadensare som fått nog av regeringens förtryck. Lich säger att allt fler nu ansluter sig till protesterna i flera städer i Kanada.

Lastbilsförare i USA har tagit intryck av sina kanadensiska kollegor och planerar nu att starta en konvoj från Kalifornien till Washington DC.

Läs mer på newsvoice.se, Presskonferens – Vad är syftet med lastbilsbelägringen i Ottawa?

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här