När du förbereder dig inför en kris är det viktigt att lagra hälsosam samt långvarig frysförtorkad mat som bär och grönsaker som en del av din beredskapsplan.

Nedan följer några av fördelarna med frysförtorkad mat, såsom lång hållbarhet och näringsbevaring.

Frysförtorkning är en konserveringsmetod för mat som minskar det omgivande trycket för att tillåta det frusna vattnet i maten att sublimeras direkt från fast form till gas.

Denna metod tar bort upp till 98 procent av matens fukthalt. Avsaknaden av vatten i den bearbetade maten gör det omöjligt för förruttnelseprocesser att äga rum. Det minskar också kraftigt vikt och volym.

Frysförtorkade ingredienser är lättare och tar upp mindre utrymme jämfört med konserverade varor, vilket gör dem till ett idealiskt tillskott till ditt lager om utrymmet är en fråga.

Fördelarna med att frysförtorka mat
Frysförtorkade livsmedel är ett utmärkt alternativ för ditt överlevnadslager.

När vatten tas bort från färska livsmedel genom frysförtorkning resulterar detta i lätta, kompakta livsmedel som kan ha en förlängd hållbarhet på upp till 25 år. Det är också enkelt att återhydrera frysförtorkade livsmedel eftersom du bara behöver lägga till vatten för att återställa dem till nästan deras ursprungliga tillstånd.

Här är några av fördelarna med att lagra frysförtorkade livsmedel:

Näringsämnesbevaring
Frysmetoden bevarar näringsämnen bättre jämfört med andra metoder för livsmedelskonservering såsom konservering.

Detta innebär också att lagra upp frysförädlade livsmedel som acaibär och grönkål säkerställer att du har tillgång till näringsrika ingredienser även efter en kris.

Smak
De flesta frysförädlade livsmedel behåller utmärkta smak- och texturkvaliteter efter återfuktning, vilket gör dem till ett utmärkt tillägg till ditt nödlager av mat.

Lång hållbarhetstid
När de är korrekt förpackade och förvarade kan frysförädlade livsmedel hålla i upp till flera år, vilket gör dem till ett utmärkt alternativ för en preppers matlager.

Lättviktig
Borttagningen av vatten gör frysförädlad mat mycket lätt och kompakt jämfört med traditionella konserverade varor.

Om du vill maximera hyllutrymmet i ditt skafferi eller förråd är frysförädlad mat även lätt att transportera och förvara.

Sortiment
Kökets basvaror som kött, grönsaker och frukter kan frysförädlas. Mångsidiga ingredienser som frysförädlade blåbär eller grönkål är utmärkta för att lägga till variation i dina matförråd.

Anpassning
Om du har en hemmafrysmaskin kan du frysa torka färska livsmedel som du odlar eller jagar. Du kan sedan använda dessa ingredienser för att laga anpassade måltider till din familj.

naturalnews.com

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här