Den globala banklobbyn eliminerar det sista av individens pengafrihet genom att kraftigt begränsa kontanterna och genom en snart total kontroll av de digitala finanserna. Stella Tormanoff berättar om hur hon skulle sätta in 50 000 kr i kontanter på Handelsbanken och blev behandlad som en kriminell. ”Vi kan inte utredas för brott för att vi sparar”, skriver Tormanoff.

Det började med att folk runt omkring mig blev upprörda av att bankerna inte vill hantera kontanter längre. En bekant till mig skulle sätta 20 000 kr på sitt bankkonto i Swedbank, men fick inte det. Han är långt ifrån ensam. Svenska pensionärer som har byggt upp landet med sitt hårda arbete granskas som potentiella brottslingar.

Handelsbanken startade en egen ”polisutredning”
Jag skulle sätta in 50 000 kr av mina sparade och skattade pengar som kommer från förvärvsarbete på mitt konto i Handelsbanken, som är den mest konservativa och kundvänliga av alla. Medan jag grillades som journalister brukar grilla politiker i TV-debatter och som polisen pressar sina arresterade för att får dem att erkänna ett brott, fick ett ungt par som mest troligen inte hade något sparkapital alls, komma in i ett enskilt rum för att med respekt och ”kärlek” luras in i ett bolån. Jag gissar bara, men med åren har jag lärt mig läsa av inte bara individer, men även hela situationer. Bankpersonalen fick panik av att jag kom med 50 000 kr i kontant.

Vartenda kassörska och arbetare inom handeln är medveten om att denna summa är inte alls ovanlig. Så kändes det att vara kund med kapital hos bankerna. Jag fick fylla i papper, skanna och kopiera kvitton, ringa till Tavex AB (Sveriges största guld- och valutahandlare) och be dem bekräfta att jag är inte en kriminell då jag hade växlat kontanterna hos dem.

Att jag redan hade fyllt i en liknande blankett hos Tavex för varje transaktion och att alla dessa skickats till Skatteverket och Finansinspektionen, det brydde sig inte Handelsbanken om. De skulle göra en egen ”polisutredning”.

Som den psykiska pressen under kommunisttiden
Jag kände till den psykiska pressen från kommunisttiden i Bulgarien som jag är uppvuxen med, men rädslan fick dock inte grepp om mig. Jag stod på mig. Jag tänker inte ge upp kampen om kontanterna. Det är vår skyldighet som fria medborgare att kämpa för vår rätt att vara fria. Jag skall inte behöva redovisa till någon vad jag gör med mina pengar, inte i detalj och inte till banken. Jag har alltså fått mycket större krav på redovisning som privatperson från bankerna än från Skatteverket själv.


Vi föds fria oavsett färg, potential och ursprung. Vi kan inte utredas för brott för att vi sparar. Vad hände med vårt samhälle? Och denna panik för terrorism… Att ursäkta sig med det är något så löjligt.


Kolla på varje terrorattack som skett i västvärlden. Vad kostar en sådan? Det kostar människoliv och stulna fordon. Det handlar inte om att terroristerna handlar med stora mängder kontanter som Bloomberg påstår i den statliga utredningen från USA som media hänvisar till.

På länken nedan kan du läsa lagen som bankpersonalen alltid hänvisar till. Källan är Sveriges riksdag, men i dokumentet som jag fick från banken står det att det är en lag som EU har röstat fram och det är finansinspektionen tillsammans med lobbygruppen Svenska Bankföreningen som pressar sina anställda att bete sig som poliser mot kunderna.

Frågan är vilka andra lobbygrupper och finansfamiljer som är inblandade. Vilka har intresse för att dessa förändringar drivs? Nedan hänvisar jag till information som tyder på att en global finansdiktatur är på gång och det lobbas för fullt i Europa, USA, Indien och Kina – som är ju redan en diktatur utan dess like – att eliminera kontanterna.

Högt uppsatta politiker (t.ex. Barack Obamas rådgivare) beställer utredningar med ett förutsett resultat – nämligen att bevisa att kontanter är inget annat än de kriminella nätverkens livlina.

 • Kan man inte kan få grepp på kriminaliteten utan att begränsa miljarder människors finansiella frihet?
 • Vem har intresse att vi inte skall kunna göra snabba klassresor genom att spara och investera utanför bankeliten kontrollerade nätverk?
 • Vem vill ha en global feodalism, för det är ditåt det lutar när man lägger ihop trenderna?

Och ja, låt vänsterns skällande hundar som Jan Guillou (rätt förmögen han med) hetsa folket genom att avslöja en och en annan moraliskt tveksam affär utan att detta leder varken till undersökningar eller straff.

Vi vet att det finns skatteparadis. Vi vet att vissa familjer aldrig utreds. De arga frustrerade arbetarna blir däremot lättmanipulerade av vänsterpressen att ge ifrån sig och godkänna den sista stölden av deras egna frihet.

Smarta bankirer
Jag fick se statistik på att de medvetna om den finansiella och globala Babels Torn (Bank of International Settlements) och dess avancerade manipulationer och infiltrationer av politik och finansmarknad inte utgör mer än något procent av samhället. Den slutsatsen kom jag fram till, baserat på diverse investeringar som man medvetet gör för att marknaden inte är fri.

Läs mer om bankerna i NewsVoice

Med den statistiken försvann hoppet om att folk skall slå näven i bordet på bankkontoret och säga – den ene efter den andre: ”Jag tar ut mina pengar i kontant NU”… Hur skulle de kunna göra det och utöva sin makt? Alla är ju skuldsatta… Där dog demokratin med kontanterna och skulderna.

Den som är satt i skuld är icke fri. Bankirerna är smarta. Det verkar utan att synas i de politiska korridorerna medan bröd och skådespel generöst delas ut till folkmassorna. Vägen till helvetet är kantad av goda föresatser.

Text: Stella Tormanoff, författare och debattör

Originaltext: newsvoice.se, Skulle sätta in 50 000 kr i kontanter på Handelsbanken – Behandlades som kriminell

16 KOMMENTARER

 1. När jag skulle skicka en tusing utomlands för en liten tygväska via Nordea så blev det ståhej i telefon om varför, när och hur etc. samt väntan på kontroll – la på. Via ett engelskt bolag gick transfern på några minuter.

 2. nu ska folket styras enligt NWO samtidigt som Banksters får agera som gravt kriminella… tyvärr har det gått alldeles för långt och någon annan lösning på den riktiga Bubblan än ett regelrätt krig i Europa och USA finns ej. En riktigt kraftig ”Reset” är ett tvång för att folk ska vakna till liv och förstå vad som egentligen händer bakom lyckta dörrar.

  • införde man livstidsstraff för en ljugande och medvetet undanhållande tidningsredaktion finge man nog systemet korrigerat ganska snart.

  • NWO ta och beskriv det i detalj, vilka som utför det, hur kontrollen går till och hur man får ut det till massorna för en som är övertyga att NWO inte finns efter att ha tittat på en drygt 2 timmars video om NWO här på vaken.se för några år sedan. Man babblade om det i över två timmer utan att få fram skuggan av bevis att det finns.

   • och detta beror på? Verkar som om vaken.se inte väckte dig så avvakta och upplev det som komma skall istället.

    • Verkar som du inte kan förklara dig bra vilket är en vaken.se sjuka.

     Vad är det som ska komma istället. Jultomten, UFO eller vad då. Jag har ingen som helst aning om vad du syftar på.

 3. Bankerna skapar kredit från tomma intet via fractional-reserve banking och folket ska noggrant redovisa varenda hårt tjänad hundralapp. Ja på den nivån är vi 2017.
  Och vem gynnas av ett kontant löst system? Ja inte folket i alla fall.
  Det roliga är att de är inte folket som behöver banken utan det är banken som behöver folket.
  Dock har bankerna lyckats nästla sig in i bostadsmarknaden världen över och drivit upp priserna så mycket att det är i princip omöjligt för gemene man att genomföra en bostads affär utan banken… Och bostadspriserna har blivit så höga av att banken trollat fram kredit från ingenstans som en låntagare tar över och betalar ränta på det, i resten av sitt liv. Pengar som aldrig har existerat, bara som skapats i samma stund man skrev på låneavtalet.
  Och sen är det folket som behandlas som kriminella..

  • Det s.k. räntegapet är en ren chimär. Ren lögn alltså. Banken är tvungen att ha lite riktiga tillgångar för en ev. bankrusning. Men den tillgången går att trixa bort i bokföringen. Inlåningen till banken är obetydlig i förhållande till utlåningen. Sparräntan kunde vara tvåsiffrig utan att det påverkade utlåningen(eller mer sant ”kreditskapandet”).

   • Ja på varje insatt miljon på banken kan banken skapa 9 miljoner i kredit.
    9 miljoner som banken inte kan backa upp med någonting. Kredit skapad ur tomma intet som de sen kan låna ut till Lasse som ska köpa bostad.
    Och Lasse som lånar dessa 9 miljoner i kredit som banken aldrig ägt eller backat upp med någonting av värde kan nu kräva att Lasse betalar ränta på miljonerna. En ränta som de kan höja när de vill. Ett luft lån som banken kan säga upp när de vill.
    Inte konstigt att bostads priserna är höga när banken trollat fram Kredit som aldrig existerat. Snacka om bubbla.

    Sen ska Magda, 71 som jobbat hela sitt liv behandlas som en kriminell och korsförhöras när hon ska sätta in 15 000 på banken.
    Pengar av värde som hon verkligen äger, har tjänat och slitit hårt för…

 4. C. Bildts regering gjorde det näst intill omöjligt att förhandla bort ett lån, som felat om du hade fler lån, vilket kunde göras före 1991. Det blev så absurt att man till slut blev tvingad till att skapa skuldsaneringslagen kopierad från Danmark.
  Här kommer folk från hela världen och får fritt vivre’ av stat och kommun, medan en som fallerat med ett lån kan få ”husarrest” i åratal. Här haltar jämställdheten enormt.

 5. Ha pengarna i kontanter vilket är så pass nära riktiga pengar man kan komma idag. Alternativt annat värdefullt som går att omsätta. Om möjligt, inneha också gärna skog och mark. Undvik att ha mer digitala tillgångar på banken än du behöver bortom betalning av löpande räkningar. För vem vill gynna det här systemet? Inte jag iaf.

 6. Kände person med 50 000 kr inte till penningtvätt lagen eller för övrigt de som skrivit artikeln.
  Notera att det gäller om de känner till lagen inte om den är bra eller dålig.

 7. Om nu alla transaktioner måste ske elektroniskt går det att ta en liten avgift mellan varje transfer.
  Även den vanliga öresutjämningen nedåt kan negligeras och ge stora belopp. Byter en sedel fysisk hand kan banken inte belasta överföringen med avgift. Odjurets märke förutom.

  • Hanteringen av kontakter är betydligt dyrare än elektronisk valuta då kontanter innebär manuell hantering vilket elektronisk valuta inte gör vilket jag trodde att du visste om.

   Sedlar går inte att spåra så det är därför brottslingar använder dem, ofta med stora summor, och det är därför penningtvättslagen har kommit till.

 8. I ett tydligen lagstadgat test hos banken skall man svara på frågor som: finns risk att man kan förlora på den.. inventeringen…? Det är en hel testfrågor och det luktar nästan som om man förbereder sparare på konfiskering av sparade/investerade pengar vid sidan av rent bankkonto.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här