Om du letar efter ett hälsosamt snacks till ditt överlevnadsförråd kan du inte gå fel med nötter.

Nötter är näringsrika, och olika typer innehåller olika näringsämnen.

Mandlar

Mandlar är en utmärkt källa till fiber, protein och vitamin E.

Paranötter

Paranötter är rika på selen, ett mineral som är viktigt för produktionen av sköldkörtelhormon. Paranötter är dock större än andra nötter, så du behöver bara äta två eller tre om dagen för att få fördelarna.

Cashewnötter

Cashewnötter innehåller mer järn än någon annan nöt. De har också en krämig textur, vilket gör dem till ett bra mejeriersättningsalternativ.

Du kan använda malda saltade cashewnötter som ersättning för parmesanost.

Hasselnötter

Hasselnötter är en bra källa till antioxidanter, koppar, mangan och vitamin E.

Njut av en handfull hasselnötter som snacks, eller lägg till rostade hasselnötter i grönsaksrätter, sallader och pasta. Behåll skalen på eftersom det innehåller den högsta koncentrationen av antioxidanter.

Macadamianötter

Macadamianötter är fulla av koppar, mangan och tiamin (vitamin B1). De är också en bra källa till hälsosamma enkelomättade fetter, som de som finns i avokado och olivolja.

Lägg till macadamianötter i sallader eller använd krossade nötter som ett näringsrikt överdrag till kyckling eller fisk.

Jordnötter

Jordnötter är egentligen inte nötter utan tillhör baljväxtfamiljen. De är en bra källa till protein och många olika vitaminer och mineraler, som magnesium och fosfor.

Pekannötter

Pekannötter är en av de bästa kostkällorna till vitamin E. Dessutom är pekannötter en utmärkt källa till tiamin, ett B-vitamin som spelar en viktig roll i energimetabolism.

Lägg till pekannötter i soppor, vegetariska sidorätter, havregrynsgröt, yoghurt och mer.

Pinjenötter

Pinjenötter är en utmärkt källa till vitaminerna E och K, samt järn och magnesium.

Använd pinjenötter för att göra pestosås eller strö dem över sallader, pasta, kyckling eller fisk för en hälsosam crunch.

Pistagenötter

Pistagenötter är ett utmärkt snacks eller salladstopping tack vare deras höga närings- och antioxidantinnehåll. De har en av de högsta koncentrationerna av antioxidanterna lutein och zeaxantin, vilka båda främjar ögonhälsa.

Valnötter

Valnötter är en fantastisk växtbaserad källa till omega-3-fettsyror, som är nödvändiga för en balanserad kost. Även om valnötter har något högre kalorier och fett än andra nötter innehåller de nyttiga fetter som kroppen behöver och hjälper dig att hålla dig mätt längre.

Du kan lägga till valnötter i bananbröd eller havregrynsgröt, eller äta en handfull som snacks.

naturalnews.com

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här