Larry Sanger var en av grundarna av Wikipedia och Citizendium, den senare en wiki-encyklopedi för expertskribenter. 2017 blev Sanger informationschef på Everipedia. Nu bygger han upp Encyclosphere som han hoppas helt ska ersätta  Wikipedia, som blivit allt mer dysfunktionellt.

I videon ovan förklarar Larry Sanger hur Wikipedia genom åren utvecklats till en ganska osympatisk encyklopedi styrd av osympatiska moderatorer. Larry Sanger säger att många med honom tröttnat på hur hela internet utvecklats bort från frihet och demokrati. Han säger att Wikipedia styrs av anonyma grupperingar som arbetar i skuggorna, av personer som är oförskämda mot nya personer som vill vara med och hjälpa till.

Sanger nämner också det, som undertecknad påpekat, att Wikipedias administratörer endast tillåter EN enda sida per ämne, och om denna singulära sida sker kontinuerliga redigeringskrig som Wikipedias administratörer alltid vinner genom att banna alla som inte håller med dem om vad som ska vara den enda sanningen.

Läs mer på newsvoice.se