Mikael Willgert intervjuar Christian Peterson, som driver projektet Förtalsombudsmannen.

Där pratar Peterson bland annat om Expo, som numera inte bara inriktar sig på påstådd ”rasism” utan även ger sig på personer kritiska till covidvaccinet och globalisternas klimathysteri.

Hur kommer det sig att Expo även fokuserar på sådana personer?

– Dels är det ju för att samma personer som kritiserar invandringen även kritiserar andra saker, som klimatet och om vaccineringen var så bra, säger Christian Peterson.

– Förr i tiden hade man ju Säkerhetspolisen som kartlade politiska rörelser som man såg som ett hot mot staten, och så kom IB-affären. Sen så insåg man inom vänstern att det räcker att sätta på sig journalisthatten så kan man bedriva samma typ av förföljelser under utgivningsbevis och journalistikens alla befogenheter. Det har ju lett till att Expo delvis är finansierat av skattemedel. De får flera hundra tusen genom länsstyrelsen och så vidare. Det är olika bidrag som man hittar på. Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) med flera. De sköter den rollen. När någon behöver hängas ut så har de ju redan kartlagt den personen under lång tid.

Läs mer på swebbtv.se, Expo ett sätt för staten att kartlägga politiska motståndare: ”Sköter den rollen”

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här