USA:s tidigare utrikesminister John Kerry och FN:s generalsekreterare António Guterres är några av dem kommer till Stockholm tillsammans med makthavare från över 100 länder. FN-mötet ”Stockholm+50” lägger fokus på att ”öka takten” på avvecklingen av olja, gas och kol och med detta göra samhället mer ”klimatsmart”.

Den 2-3 juni arrangeras FN-mötet som bär sitt namn eftersom det nu är 50 år sedan FN:s första miljökonferens ägde rum – där Sveriges dåvarande statsminister Olof Palme var initiativtagare. I år är det Sverige tillsammans med Kenya som står som arrangörer.

Ambitionen med Stockholm+50 är att högtidlighålla 50-årsjubiléet, men också att bidra till att öka takten i omställningen mot hållbara och gröna samhällen, fler jobb och en miljö i balans för alla, där ingen lämnas utanför”, står det att läsa i programförklaringen.

Sveriges klimat- och miljöminister Annika Strandhäll hävdar att de många ansträngningarna som gjorts för att skapa en mer ”klimatsmart” värld inte alls räcker och att ”världen” måste göra ännu mer och ännu snabbare.

Läs mer på nyadagbladet.se

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här