Coop har nu förbjudits att använda sig av sina reklamfilmer som visar hur en familj får mindre bekämpningsmedel i kroppen efter att ha övergått till ekologisk mat. Coops reklamfilm byggde på en studie, men branschföreningen Svenskt Växtskydd ogillade filmens budskap och anmälde den. Nu har filmerna förbjudits.

Reklamfilmerna som visades i tv under 2015 och 2016 fick stor uppmärksamhet. Handlingen i filmerna kretsade kring en familj som uppgavs ha fått i sig betydligt mindre skadliga ämnen sedan de slutat äta ”vanliga” livsmedel och gått över till – Coops – ekologiska utbud.

– Det är ovederhäftiga påståenden som förekommer i reklamen. Man överdriver risker, vilseleder och skräms, säger Anders verksamhetsledare vid Svenskt Växtskydd, till TT.

Läs mer på nyadagbladet.se, Här är den förbjudna videon om ekologisk mat

3 KOMMENTARER

 1. Vad synd. Den har plockats bort från youtube också. Så då får man alltså inte se filmen.
  Tycker inte det är fel att informera vad som händer med mängden gifter i kroppen när man övergår till ekologisk mat. Vi har ett samhälle där vi blir mer och mer giftbelastade och där samtidigt cancern ökar för varje år. Inte kan det väl vara helt fel att köpa ekologiskt?

  • A det var en bra video.
   Men tydligen för hälsosam…
   Sen e det fritt fram o göra hur mycket reklam som helst för Cocacola och Macdonalds, dom e det ingen som stoppar…
   Även fast man riktar in sig till barn med starka färger, leksaker, kändisar och stjärnkockar..
   Men det e på den nivån Sverige (världen) ligger på idag.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här