Alla röster har en rätt att få höras och det är genom nyfikenhet för oliktänkande som vi kan hitta en förståelse för varandra och kanske även lär oss något nytt.

Vad innebär yttrandefrihet för dig?

För mig innebär det att jag har frihet att framföra mina åsikter och min syn på saker utan censur eller begränsning.

Detta är något som jag och många fler upplever att vi inte kunnat göra under de senaste 1,5 åren och vissa har upplevt detta mycket längre än så.

Personligen finns det nog inte en enda socialmedia plattform som jag inte blivit censurerad på. Detta beror på att jag framfört åsikter och en tro gällande den så kallade pandemin och den pågående vaccinkampanjen som avviker ifrån vad som förmedlats ut till oss ifrån etablissemanget.

Många tillsammans med mig skulle nog påstå att vi i Sverige idag lever i en Demokratur. En demokratur är när man har allmänna fria val samt åsiktsfrihet formellt, men politiken och massmedian styrs av etablissemanget som bestämmer vilka åsikter, vilken fakta och vilka nyheter som får ta plats på de stora plattformarna ut mot folket. Detta leder såklart till att folket lever i den verklighet som skapas för dom oavsett om den är sann eller ej.

Man skulle även kunna gå så långt och säga att vi lever i en illusion av demokrati, en så kallad skendemokrati.

Vi får rösta vart fjärde år men om vi ska vara helt ärliga, hur inkluderade känner vi oss egentligen i dom beslut som sedan tas av våra befintliga politiker? Hur transparenta är dom emot oss?

Det är okej att ha en åsikt. Det är också okej att inte hålla med om någon annans åsikt. Men det är inte okej för mig är att håna eller tysta någon annan för att de inte tycker om du.

Att ha en egen åsikt eller att ifrågasätta saker och ting är inte alltid populärt.
Ibland behöver man till och med gå utanför sin trygghetszon och det är precis det som vi behöver göra för att vara sanna mot oss själva.

Det finns ett ordspråk jag tycker är väldigt passande gällande detta ämnet och det lyder såhär ”bara döda fiskar följer strömmen”.

Den 20 augusti på Bok- och mediemässan har du chansen tillsammans med mig och många andra att träffa flera hundra människor som värderar och står upp för yttrandefrihet och demokrati.

Människor som sätter ner foten mot de kontrollsamhälle vi allt mer går emot, där vi blir tillsagda om hur vi ska tänka, hur vi ska tycka och vad vi får göra samt inte göra. Efter mässan kommer vi även hålla en manifestation där vi tillsammans går en fredlig marsch genom Stockholms centrala gator och visar att mänskliga rättigheter och yttrandefrihet är viktigt för oss.

Genom att inte låta oss tystas ned inspirerar vi också andra till att våga använda din röst.

Jag hoppas att vi ses där.

Enade för frihet!

Av: Emilia Ögell, Många tillsammans med mig skulle nog påstå att vi i Sverige idag lever i en Demokratur

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här