Vi besvarar felaktig artikel där Vaken.se omnämns

media

När Nynäshamnsposten felaktigt omnämner Vaken.se som en källa till antisemitiskt material så bidrar de till det problem som vi försöker lösa. Mikael Cromsjö från Vaken.se förklarar det viktiga arbeta som görs för att motverka rasism och öka empati.

I artikeln nämns Vaken.se som en källa till artiklar med antisemitism. Detta är helt ogrundat. Det finns ingen artikel på Vaken.se som är antisemitiskt. Jag är grundare av Vaken.se och jag arbetar internationellt mot rasism, för fred och har flera judar i min vänskapskrets.

Det närmaste kopplingen Vaken.se har med antisemitism är att det finns en del människor, som enligt mig, överdrivet anklagar Israel och judar för delaktighet i omfattande global kriminalitet. Denna åsikt delar inte Vaken.se och vi sprider den heller inte. Dock så finns det personer som har sådana åsikter som är intresserade av vårt material och även vissa artiklar som vi länkar till vars författare i andra sammanhang visat tendenser åt det hållet.
Vi på vaken arbetar aktivt för att få människor att förstå att det globala problemet vi har är ALLAS ansvar och att vi inte löser någonting med att peka ut någon grupp, och speciellt inte genom att generalisera en hel folkgrupp. Jag är orolig att artiklar som denna som inte bygger på fakta underminerar vaken.ses arbeta med att stödja människor till kritiskt tänkande och visa empati för vår omvärld. Vaken.se är en progressiv sida som är i linje med fredlig utveckling och en värld där alla får vara med att bestämma samt kan möta sina behov.
Vaken.se är viktig, då vi är en sida som tydligt tar avstånd från rasism och diskriminering och är ett utmärkt alternativ för de människor som är starkt samhällskritiska men fortfarande är intresserad av en fredlig lösning. Genom att stärka Vaken.se så vinner vi över människor från alla mer extrema sidor och kan på så sätt hjälpa dem bort från hotfulla och negativa idéer.

Jag ber er att dela med er om vaken.ses arbete för att hantera dessa saker istället för att smutskasta vårt fredsarbete. Hör av er till oss innan ni publicerar vinklat och felaktigt material. Prata med oss och fråga frågor. För allas skull.

Varma Hälsningar

Läs fler artiklar i liknande ämne

– GRANSKNINGSNÄMNDEN FÄLLER SVT FÖR OSANN ANTISEMITISK KOPPLING MOT MIKAEL CROMSJÖ (VAKEN.SE)
– VAKEN.SE ARBETAR FÖR FRED FÖR ALLA, PUNKT!
– DET ÄR SKILLNAD PÅ MAKTELITEN, SIONISM OCH JUDAR
– HISTORIEN BAKOM VAKEN.SE

1 kommentar

  1. Israel är en skurkstat som utgör ett hot mot den globala säkerheten, och bör utpekas som sådan av oss alla som är något VAKNA.

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here