Representanter för Ericsson och branschorganisationen TechSverige uppmanade tidskriften som publicerade den första studien om hälsoeffekter av 5G att ”dra tillbaka artikeln”. Studien visade att en basstation för 5G orsakade svår ohälsa inom ett par dagar.

I februari i år publicerade den specialiserade läkartidningen Medicinsk Access den första studien hittills gällande hälsoeffekter på människa till följd av verklig exponering för 5G-strålning. Fallstudien redovisade att en 5G-basstation som etablerades ovanför en lägenhet inom ett par dagar orsakade så svåra symptom att de boende i lägenheten akut tvingades flytta därifrån.

5G orsakade mikrovågssyndromet
Fallstudien påvisade också att strålningen i bostaden ökade närmare två hundra gånger till följd av att basstationen för 5G sattes igång – detta trots att det sedan tidigare fanns en basstation för 3G/4G på samma plats. Mätningar före och efter etableringen av basstationen för 5G ovanför lägenheten visade att strålningen ökade från 9 000 med 3G/4G till 1 690 000 mikroW/m2 (maxvärde) i sovrummet som hade 5G-basstationen endast fem meter rakt ovanför. De två personerna som bodde i lägenheten drabbades av typiska symptom på exponering för mikrovågsstrålning, bland annat sömnsvårigheter, trötthet, näsblödningar, tinnitus, yrsel, hudbesvär (brännande känsla, stickningar i huden på händer och armar) samt hjärt- och lungsymptom. Samtliga symptom minskade eller försvann helt inom ett par dygn efter den akuta flytten till ett kontorsrum som paret förfogade över, där betydligt lägre strålning uppmättes. Symptomen är typiska för det som sedan 50 år tillbaka beskrivits som en effekt av exponering för mikrovågsstrålning och som kallats mikrovågssyndromet.

”Dra tillbaka artikeln”
Artikeln om 5G blev uppmärksammad internationellt, bland annat i Brasilien, USA och Australien.

Det fick företrädare för telekombolaget Ericsson och branschorganisationen TechSverige att i ett gemensamt mail uppmana ansvarig utgivare för Medicinsk Access att ”dra tillbaka artikeln”.

I mailet till Medicinsk Access den 4 maj skriver Christer Törnevik, Senior Expert och ansvarig för EMF på Ericsson, och Tommy Ljunggren, EMF-talesperson för TechSverige:

”Artikeln har fått viss uppmärksam i internationell media (se t ex artikel i Rio Times) och refereras även av grupper som arbetar mot trådlös kommunikation. Med anledning av alla felaktigheter och den uppenbara partiskheten så uppmanar vi er att dra tillbaka artikeln för att undvika ytterligare spridning av felaktig information.”

Ericsson är enligt den egna årsredovisningen global ledare inom 5G. Vid årsskiften 2021/22 hade Ericsson levererat 108 av de 200 5G-nätverk som var i drift över världen. I januari 2022 redovisade bolaget en försäljning på 231 miljarder för verksamhetsåret 2021.

Läs mer på stralskyddsstiftelsen.se

1 KOMMENTAR

 1. APOKALYPS

  Hur kan någon av er förespråka en välfärd som grundar sig på en kriminell ekonomi som med hjälp av NATO strävar efter Total Dominans i världen och som ser Ukraina som ett Bondeoffer ?

  Varför medverkar Ni till att förstöra Ryssland, avhumanisera människorna, förstöra alla ”efterblivna kulturer” och Er Själva och den Blå Planeten?

  En promille av en promille av människorna i världen förstår vad som händer med människorna och med Jorden. I Sverige blir antalet som förstår – 10 stycken av 10 miljoner !

  Politikernas anpassar då sina budskap efter dom okunnigas känslor och fördomar.
  Ofta kommer dessa budskap ifrån USA som strävar efter Total Dominans i Världen.
  De som inte underordnar sig detta utpekas som fiender, t.ex. Ryssland och Kina.
  Sverige ses som en vän, sedan de med ryggrad har försvunnit.
  Olof Palme och Maj Britt Teorin är döda. Håkan Juholt arbetar i Sydafrika!
  Ledarskap saknas i Sverige. Vi har Demokrati.

  Apollon är död. Dionysos dyrkas, men han är den Gud som sviker de sina!
  Roland Lidén

  Expressen
  Hej, tack för att du kontaktat oss. Vi har fått ditt meddelande och uppskattar att du hör av dig.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här