Sedan lanseringen av nya vaken.se så läser markant fler människor dagligen alternativa nyheter via oss. Detta är ofta nyheter som den vanliga massmedian inte rapporterar om alls, eller som inte ges tillräckligt med utrymme.

Aktiviteten och diskussionerna i den öppna facebookgruppen har också ökat och där finns det nu snart 11 000 personer som diskuterar, vaken.se:s sida på facebook nådde under denna vecka 10 000 likes.

De mest lästa artiklarna på vaken.se sedan nylanseringen förra året är dessa.

Vi vill skicka ett stort tack till alla er som under senaste året hjälpt oss med nyhetstips, stöttat oss med donationer och annat för att denna helt ideella verksamheten ska kunna fortsätta. Samtidigt vill vi skicka ut vår önskan om att fler nyhetsredaktörer och artikelförfattare ska ta och höra av sig till oss, samt skicka in material för publicering. Vaken.se är något levande som skapas tillsammans med er, det är vi alla som gemensamt letar fram viktiga nyheter och skriver artiklar inom ämnen som annan media inte vågar röra vid.

De första 10 åren är nu genomförda, sedan vaken lanserades under 2004. Vi planerar för nästa 10 år vilket är då den gamla typen av massmedia stegvis kommer avveckla sig själva, p.g.a sin likformighet och bristfälliga inställning till att verkligen rapportera från alla sidor av en händelse. Med systematisk självcensur och agenda att styra läsares åsikter har den moderna journalistiken hamnat i en återvändsgränd där nyhetssajter så som vaken.se tar över trots obefintliga resurser i jämförelse med mediejättarna.

Du kan bli nyhetsredaktör och jobba ideellt med vaken.se genom att kontakta oss på info[at]vaken.se.
För att positiv utveckling med alternativmedia ska kunna fortsätta öka i samma takt, behöver vi på vaken.se att fler personer tar ett par minuter per dag där ni skänker er tid i form av ideellt mediearbete. Det kan var allt från att publicera nyheter på vaken.se och sedan på facebook, till att översätta viktiga artiklar från andra språk till svenska. Hör av dig och var en del av förändringen!

Trenden håller i sig – Fortsatt ökning av antal läsare på vaken.se

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här